ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κρύο, ομίχλη και πολύς κόσμος στον Μώλο για τον αγιασμό των υδάτων

Με αρκετό κρύο και ένα πέπλο ομίχλης να καλύπτει για μία ακόμη ημέρα το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Παμβώτιδα.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, 17 συνολικά κολυμβητές, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, βούτηξαν στο νερό, ενώ πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στον Μώλο για να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή τελετή. Αρκετοί και εντός λίμνης, καθώς υπήρχαν πολλά μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη και κανόε – καγιάκ. Είχε προηγηθεί πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, συνοδεία της μπάντας της 8ης ταξιαρχίας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος έψαλε το «Εν Ιορδάνη..» και ακολούθησε η ρίψη του Σταυρού, στον οποίο πρώτος έφτασε ο 21χρονος Χρήστος Γκούντας, φοιτητής στη Σχολή του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε στη λίμνη την ημέρα των Θεοφανείων. «Ήταν λίγο κρύο το νερό, αλλά στο αναμενόμενο. Τις προηγούμενες χρονιές δεν είχα την ευκαιρία να βουτήξω. Φέτος έτυχε να είμαι εδώ και έπεσα. Ευελπιστώ να είμαστε υγιείς και να το επαναλάβω και τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Ανοιχτή επιστολή προς τη νέα δημοτική αρχή – Κύριε Δήμαρχε και κυρίες/ κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τολμήστε!

Απόστολος Κατσίκης

Επερώτηση για την «καθαρότητα» της Παμβώτιδας