ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με λαμπρότητα και πολλές πολιτικές παρουσίες ο εορτασμός στη Βροσίνα

Το γεφύρι της Βροσίνας στον Ζαλογγίτικο ποταμό ήταν το επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων στον Δήμο Ζίτσας, με τον αγιασμό των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να γίνεται παρουσία πλήθους κόσμους.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων από το μονότοξο γεφύρι της Βροσίνας. Στα παγωμένα νερά του βούτηξε ένας τολμηρός, ο Νίκος Νικολάτος, ο οποίος και έπιασε τον Σταυρό. Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και η ανταλλαγή ευχών για ένα ευτυχισμένο έτος με υγεία και προκοπή.
Το γεφύρι της Βροσίνας επέλεξαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος παραδοσιακά την ημέρα των Θεοφανείων επισκέπτεται την περιοχή, και ο τέως πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γάτσιος, που αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Παπαδημητρίου και Γιώργος Ράδος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Μπαλάφα, Σπύρος Πάικας, Ιωάννα Καλογήρου και Κώστας Λεοντίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βροσίνας Δημήτρης Βούρδας και ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου – Κέρκυρας Νίκου Παπαγρηγορίου,
«Εδώ στη Βροσίνα, με τους δραστήριους κατοίκους της, τιμήσαμε φέτος τα Θεοφάνια και νιώσαμε το αληθινό τους περιεχόμενο. Σε μια Ελλάδα που προχωράει μπροστά, καλούμαστε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλή Φώτιση και υγεία σε όλες και σε όλους!», δήλωσε ο Γ. Αμυράς.

Σχετικά άρθρα

Αγιασμός και με συμβολικό χαρακτήρα στη γέφυρα Πλάκας

Κρύο, ομίχλη και πολύς κόσμος στον Μώλο για τον αγιασμό των υδάτων

Αποστόλης Τζελέτας

Θεοφάνεια 1953

Λουκία Τζάλλα