ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διαβεβαιώσεις για δημοπράτηση του Ιωάννινα- Κακαβιά μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Παραμένουν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για δημοπράτηση του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά σύντομα, όσο και αν το χρονοδιάγραμμα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί, με δεδομένο πως απαιτείται μια σειρά χρονοβόρων διαδικασιών πριν φτάσουμε στη συμβασιοποίηση.

Την εκτίμηση πάντως ότι το έργο του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στηριζόμενος στην ενημέρωση που έχει από τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι ήδη έχει προχωρήσει το θέμα των απαλλοτριώσεων και έχει υπογραφεί η περιβαλλοντική μελέτη. Μια περιβαλλοντική μελέτη, όμως, που θα πρέπει να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για διάστημα ενός μηνός, όπως είθισται, ενώ προβληματισμό για τυχόν νέες καθυστερήσεις προκάλεσε η προ ολίγων ημερών ανάρτηση στη «Διαύγεια» της ένταξης της μελέτης στο ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις, η μελέτη του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά η χρηματοδότησή της είναι αυτή που μεταφέρθηκε στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποδεσμευθούν οι αντίστοιχοι εθνικοί πόροι.
Η κριτική πάντως για το θέμα των προδιαγραφών του έργου συνεχίζεται, με τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη να κάνει λόγο για διαρκείς παλινωδίες και διαψεύσεις εντάξεων και αναλήψεων ευθύνης. «Κατέληξαν στην ένταξη της μελέτης για τρίιχνο δρόμο στο ΕΣΠΑ και όχι στο Ταμείο Ανάκαμψης με κεντρική πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας