ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για το Κέντρο Καινοτομίας Κρέατος

Τη δέσμευσή του για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας Κρέατος στην περιοχή Φιλιππιάδας-Άρτας επανέλαβε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε δημόσιες τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών στελεχών στην Άρτα, με αφορμή την προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη μελέτη που αφορά το Κέντρο Αγροτικής Καινοτομίας στον Κατσικά.

Με αφορμή ανάρτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Δημήτρη Τρομπούκη, ο οποίος άφησε αιχμές για υποβάθμιση και «εγκατάλειψη» της Γεωπονικής Σχολής της Άρτας και των υποδομών που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι το Κέντρο Αγροτικής Καινοτομίας στα Γιάννενα δε θα περιλαμβάνει το αντικείμενο του Κρέατος, καθώς από την αρχή είχε προβλεφθεί η λειτουργία του Κέντρου αυτού στην περιοχής Φιλιππιάδας-Άρτας, ενώ σημείωσε πως η Περιφέρεια αντιμετωπίζει την Ήπειρο ενιαία. Από την άλλη, άφησε αιχμές πως δεν υπήρξαν προτάσεις από την πλευρά των φορέων της Άρτας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του Κέντρου.
«Δεν αρκεί η εύκολη κριτική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει χειροπιαστή δουλειά και να υποβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια, ούτε και για το Κέντρο Κρέατος. Το πρότυπο Αγροδιατροφικό Κέντρο στην Άρτα θέλει στήριξη, δε θέλει να κάνουμε προγράμματα για τα προγράμματα. Έχω μάθει να στηρίζω πρωτοβουλίες, οι οποίες θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ειδικά για τις κτιριακές υποδομές των πανεπιστημιακών σχολών Άρτας, υπενθύμισε την από καιρό πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, καλώντας τους υπεύθυνους να αναθέσουν την εκτέλεση πραγματογνωμοσύνης στο ΤΕΕ, ώστε να κλείσουν οι εργολαβίες και «από εκεί και πέρα να βρούμε όλοι μαζί πιστώσεις και να τελειώσουμε αυτά τα κτίρια».

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Προς επανένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Αποστόλης Τζελέτας