ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επαναδημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου

Προς επαναδημοπράτηση οδεύει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου Ιωαννίνων, καθώς δε βρέθηκε λύση στις απαιτήσεις που προέβαλε ο ανάδοχος, επικαλούμενος την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Ήδη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το έργο να δημοπρατηθεί ξανά, όμως η καθυστέρηση αυτή σημαίνει πως για έναν ακόμη χρόνο, και μάλιστα σε μια συγκυρία που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί, οι δαπάνες για την κάλυψη των αναγκών του κολυμβητηρίου θα είναι υπέρογκες.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Παντελής Κολόκας, τονίζοντας πως έχει ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση.
«Βρισκόμαστε μπροστά στο δυσάρεστο γεγονός να πρέπει να διαχειριστούμε το τεράστιο κόστος τόσο για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, όσο και για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό του φωτισμού το έχουμε αντικαταστήσει με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Τι να το κάνεις όμως, όταν μόνο και μόνο για τους Ζωσιμάδες, που δεν έχουμε led, για κάθε αγώνα ποδοσφαίρου το κόστος υπερπολλαπλασιάζεται, όταν ο αγώνας διεξάγεται βράδυ. Κραυγή αγωνίας εκφράζω για το πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον χειμώνα τις κοστοβόρες αυτές εγκαταστάσεις. Ελπίζω, να αντιμετωπιστεί το θέμα σε εθνικό επίπεδο για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους δημόσιους χώρους, που τους χρησιμοποιούν κυρίως οι νέοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση