ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποσχέσεις για ενίσχυση με προσωπικό από Σεπτέμβριο

Για ενίσχυση των δομών υγείας με μόνιμο και επικουρικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενόψει του φθινοπώρου και της εκ νέου «αναζωπύρωσης» της πανδημίας, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, έκανε λόγο ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Νικόπουλος.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή μας να έχουν πάρει ξανά την ανιούσα, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο κ. Νικόπουλος χαρακτήρισε παρήγορο το γεγονός πως η αύξηση των κρουσμάτων δε συνδυάζεται με επιβάρυνση των δομών υγείας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στα δύο νοσοκομεία της πόλης, που εξυπηρετούν περιστατικά από ολόκληρη την Ήπειρο και όχι μόνο.
«Οι δείκτες νοσηρότητας μεταφρασμένοι σε κλίνες νοσηλείας δεν είναι δυσανάλογες, είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, όμως αυτό δε με καθησυχάζει, γιατί, όταν αυξάνονται τα κρούσματα, λογικό είναι να αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά», σημείωσε ο κ. Νικόπουλος και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα, ειδικά σε κλειστούς χώρους, ακόμη και αν αυτό δεν επιβάλλεται με πρόστιμο από την πολιτεία.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικόπουλος αναφέρθηκε και στη νοσηλεία ασθενών σε κλινικές, δηλαδή εκείνων που εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ νοσηλεύονται για άλλους λόγους. ΟΙ ασθενείς αυτοί, πλην ορισμένων Κλινικών όπως η Ογκολογική για παράδειγμα, παραμένουν στις κλινικές και δε μεταφέρονται στις ΜΕΛ, μια πρακτική που έχει προκαλέσει διχογνωμίες και εντάσεις εντός των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με τον κ. Νικόπουλο, πρόκειται για μια επιστημονική απόφαση, που λαμβάνεται από τις επιστημονικές επιτροπές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και δεν οφείλεται στην έλλειψη κλινών στις ΜΕΛ, αλλά κυρίως γιατί αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται μια ιδιαίτερη φροντίδα για τη συγκεκριμένη πάθηση από την οποία πάσχουν. «Υπάρχει η δυνατότητα και στα περιφερειακά νοσοκομεία να κρατούνται στους χώρους των κλινικών που νοσηλεύονται, φυσικά όχι σε ίδιο χώρο με άλλους ασθενείς. Μιλάμε για μια ΜΕΛ μέσα στην κλινική», σημείωσε ο κ. Νικόπουλος και κατέληξε λέγοντας πως το προσωπικό των νοσοκομείων θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, καθώς πολλοί ιατροί κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχουν λάβει ούτε καν άδεια.

Σχετικά άρθρα

Κινητές Μονάδες Υγείας σύντομα και στην Ήπειρο

Σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης

Γεωργία Χαλάτση

Υποβοηθητικός ο ρόλος των δήμων στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς