ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κινητές Μονάδες Υγείας σύντομα και στην Ήπειρο

Κινητές Μονάδες Υγείας, στελεχωμένες με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και «διασυνδεδεμένες» με τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα καλύπτουν «κενά» της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές και στην Ήπειρο.

Οι Κινητές Ομάδας θα ξεκινήσουν σύντομα το έργο τους, καθώς σύμφωνα με τον διοικητή Γιάννη Καρβέλη και τον υποδιοικητή Γιάννη Νικόπουλο, έχει γίνει μια «αναδιάταξη» του χάρτη αναφορικά με τις τοπικές μονάδες υγείας και το όλο εγχείρημα βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης, σε συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δίνουμε βαρύτητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία, στα Κέντρα Υγείας τα οποία προσπαθούμε να τα έχουμε συνεχώς στελεχωμένα και θα ενισχυθούν με τις Κινητές Μονάδες, που θα δημιουργηθούν σύντομα και θα διαθέτουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπου υπάρχουν αδυναμίες, θα καλύπτονται από Κινητές Μονάδες», σημείωσε ο κ. Νικόπουλος.

Ο κ. Καρβέλης, ερωτηθείς σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, σημείωσε αφενός τη μέχρι σήμερα πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αλλά και την πρόθεση του υπουργείου για προκήρυξη μόνιμων θέσεων, ενώ αναφέρθηκε και στους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου σε υπηρεσίες όπως η σίτιση, η καθαριότητα και η φύλαξη, που παραμένουν στις θέσεις τους μετά από συνεχείς παρατάσεις. «Η νομοθεσία είναι δεδομένη, ωστόσο, από πλευράς μας, συνεχίζουμε με αυτούς τους ανθρώπους να έχουμε συνεργασία ακόμη και σήμερα, που σημαίνει ότι η διάθεσή μας απέναντί τους είναι δεδομένη», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Σχετικά άρθρα

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Ξεκινούν διαδικασίες για νέο αξονικό τομογράφο στο ΠΓΝΙ

Σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης

Γεωργία Χαλάτση