ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης

Με νέο Οργανισμό, αλλά και δρομολόγηση διαδικασιών για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ξεκίνησε η νέα χρονιά για το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπως αποτυπώνεται στον απολογισμό της διοίκησης με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων, στελεχών και εργαζομένων, αλλά και της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μάλιστα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τόνισε τη σημασία των δύο νοσοκομείων της Ηπείρου για την προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών, όχι μόνο στην περιφέρεια, αλλά και σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Δυτική Μακεδονία αλλά και Βόρειο Ήπειρο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 1,9 εκ., ευρώ για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», μέσω του ΠΕΠ Ηπείρου, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη σημασία της έγκρισης του νέου Οργανισμού, ένα αίτημα δεκαετίας για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στάθηκε σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Σπύρος Δερδεμέζης. Ο νέος Οργανισμός περιλαμβάνει και το Πολυδύναμο Κέντρο και δύο κλινικές που δεν είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο, αυξάνοντας σε 359 τις οργανικές κλίνες, καθώς επίσης έδωσε τη δυνατότητα δημιουργίας ενιαίου τμήματος Ακτινοδιαγνωστικού και Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων και αυτοτελούς τμήματος προμηθειών, με αποτέλεσμα την οικονομία κλίμακας.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας για ασθενείς που επισκέφθηκαν ή νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, από τον περασμένο χρόνο, μεταξύ άλλων, λειτουργεί ιατρείο νεογνών, ολοκληρώθηκε η επέκταση βραχείας νοσηλείας στα ΤΕΠ με δυναμικότητα οκτώ θέσεων, έγιναν εκπαιδευτικές δράσεις επεμβάσεων ολικών αποφράξεων στεφανιαίων αγγείων από την Μονάδα Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, δημιουργήθηκε νέος χώρος κυστεοσκοπήσεων εκτός χειρουργείων και η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ουρολογικό τμήμα, αναδιαμορφώθηκε η αίθουσα του ακτινολογικού τμήματος που εξοπλίστηκε με σύγχρονο μηχάνημα, προκηρύχθηκε το νέο κυλικείο μέσω ΣΔΙΤ και επικαιροποιήθηκε η μελέτη πυρασφάλειας. Επίσης, επικαιροποιήθηκε η μελέτη για αναδιαρρύθμιση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, το προσωπικό ενισχύθηκε με 18 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και 28 άτομα επικουρικό, ενώ προκηρύχθηκαν 18 θέσεις νοσηλευτών.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Δερδεμέζης στο Πολυδύναμο Κέντρο, στο οποίο επαναλειτούργησε η Μονάδα DETOX από τον Απρίλιο του 2022. Από τον Ιούνιο 24 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποτιξίνωσης από το αλκοόλ, με την αναμονή στα 8-10 άτομα, όση είναι και η αναμονή για την απεξάρτηση από ουσίες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του ΟΚΑΝΑ σε χώρο που έχει διαμορφωθεί.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»