(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόγευση Αμβρακίας Οδού με παράκαμψη Αμφιλοχίας

Πέντε μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παραδόθηκε η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, κλείνοντας την εκδήλωση στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία, έκανε λόγο για μια Ελλάδα που αλλάζει και γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς τη Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης από την Αιτωλοακαρνανία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Ελλάδος. «Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που μας έτυχαν, να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, στο τέλος της τετραετίας, ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

«Η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει γρήγορα, αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε συνεπείς στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, ώστε στο τέλος τετραετίας να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να συνεχίσουμε το έργο μας», ενώ ευχήθηκε ο νέος δρόμος να είναι καλοτάξιδος.
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο «ιδιαίτερα σημαντικό για όλη τη δυτική Ελλάδα, αλλά ειδικά για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας». Αποτελεί το πρώτο τμήμα ενός έργου που θα παραδοθεί εντός του 2023, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η χώρα διαθέτει ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στον κατασκευαστικό τομέα.

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

«Η σημασία του έργου αυτού αυτονόητη για όλη την περιοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα έργο που θα δώσει πνοή σε όλη τη δυτική Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην οδική ασφάλεια, λέγοντας: «Τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα μας γίνονται στο επαρχιακό δίκτυο. Η οδική ασφάλεια είναι κεντρικός πυλώνας της πολιτικής μας και οι ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι είναι σημαντικός παράγοντας. Και νομίζω αυτός ο δρόμος θα μειώσει σημαντικά τα τροχαία στην περιοχή».
«Ο δρόμος αυτός είναι ένα μόνο έργο από τα πολλά στην Δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στον άξονα Πάτρα – Πύργος και τον ΒΟΑΚ που συμπληρώνουν «το παζλ των μεγάλων οδικών αρτηριών, που θα κάνουν την Ελλάδα μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ανταγωνιστική χώρα».
Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. «Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας. Και καθώς η κυβέρνηση εισέρχεται στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής της θητείας, το αποτύπωμα των έργων είναι αισθητό σε όλη την Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει, αλλάζει γρήγορα, αλλάζει προς το καλύτερο, γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, παραμένουμε συνεπείς στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων ώστε στο τέλος τετραετίας να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να συνεχίζουμε το έργο μας».
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, που αναφέρθηκε συνολικά στα οδικά έργα που έχουν γίνει σε ολόκληρη τη χώρα από τον Ιούλιο του 2019, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα παραδίδεται ένα σύγχρονο έργο και μάλιστα νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε η σύμβαση, που θα συμβάλει στην διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού μήκους 49 χιλιομέτρων, για το οποίο η σύμβαση ολοκλήρωσης υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020. Το έργο συνολικά θα παραδοθεί εντός του 2023.

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης

Μια από τα ίδια… για την Ήπειρο