ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάει κι έρχεται η τύχη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής

Σε «γόρδιο δεσμό» έχει εξελιχθεί για τον Δήμο Ιωαννιτών η τύχη της αίθουσας του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Αν και αρχικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε αποφασίσει την αξιοποίησή του για τη μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), που σήμερα στεγάζεται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στο Γυμνάσιο Βελισσαρίου, τελικά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή στο δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε τη χρήση του Εργαστηρίου για την κάλυψη των αναγκών του συστεγαζόμενου 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής. Η απόφαση αυτή έφερε νέες αντιδράσεις και το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να διαμορφωθεί νέα εισήγηση, που θα επανακατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ως αιτιολογία προβάλλεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παραπλανήθηκαν και ψήφισαν – ομόφωνα μάλιστα- την παραχώρηση της αίθουσας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, θέτοντας, πέρα από ζητήματα ουσίας, και ζήτημα νομιμότητας της νέας εισήγησης, που ουσιαστικά ανατρέπει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να της έχει ζητηθεί από το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο ή από άλλο ελεγκτικό όργανο.
Ως προς την ουσία, η Ένωση Γονέων τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης της αίθουσας για τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου, με το μέλος της στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να σημειώνει: «Ωθούμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι σε έναν “κανιβαλισμό”, για το πώς θα μοιραστεί η κτηριολογικά άσχημη κατάσταση. Αν θα “μπατάρει” θετικά προς την Πρωτοβάθμια ή τη Δευτεροβάθμια. Όμως το πρόβλημα είναι εδώ και τον Σεπτέμβρη τα παιδάκια του Δημοτικού θα πρέπει να μπουν σε μια τάξη για να κάνουν μάθημα. Εδώ, επιβάλλεται να δοθεί μια σαφής απάντηση. Και η απάντηση δεν είναι αυτή που ακούστηκε “έχουμε ένα κόσμημα (Εργαστήριο Φυσ. Επιστημών) και δεν μπορούμε να το χαλάσουμε”. Τα παιδιά πρέπει να βρουν άμεσα τάξη. Αν είναι προς όφελος των παιδιών, να “χαλάσουμε το εργαστήριο”, που παρεμπιπτόντως δε χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, χίλιες φορές να το “χαλάσουμε”. Δε λέμε να το καταστρέψουμε, αλλά να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση -απόφαση για τη μεταφορά του ΕΦΕ σε ένα κλειστό σχολείο του λεκανοπεδίου, που θα έχει χώρο για στάθμευση των λεωφορείων, που δε θα ενοχλεί με τον θόρυβο κάποια άλλη σχολική μονάδα, που θα μπορούν να διαμορφωθούν χώροι υπαίθριας παρατήρησης και πειραματισμού και πολλά άλλα που χρειάζεται ένα πραγματικό ΕΚΦΕ».

Σχετικά άρθρα

Και… ξαφνικά προέκυψε νέα αίθουσα

Αποστόλης Τζελέτας

Μάθημα προσφοράς και εθελοντισμού με ρήση από… Κομφούκιο

Συναντά αντιδράσεις η μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών στο Λύκειο Ανατολής