ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και… ξαφνικά προέκυψε νέα αίθουσα

Μια ύστατη προσπάθεια αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, προκειμένου να λυθεί το θέμα των στεγαστικών αναγκών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής και να μπει ένα τέλος στη διεκδίκηση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής, που έχει γίνει «μήλο της έριδος».

Το θέμα της επανεξέτασης του αιτήματος μετεγκατάστασης του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων από το Γυμνάσιο Βελισσαρίου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Γενικού Λυκείου Ανατολής, όπως και αρχικά είχε ξεκινήσει το ζήτημα, επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. Ωστόσο, με τις συνθήκες που επικράτησαν λόγω της διαμαρτυρίας των καθαριστριών, ήταν αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση, παρά το ότι τελικά εγκρίθηκαν η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ελήφθησαν αποφάσεις για άλλα 10-11 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης, αποφασίστηκε να γίνει μία συνάντηση στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς από την πλευρά των εκπαιδευτικών του Λυκείου προκύπτει λύση στο ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποδειχθεί μια άλλη αίθουσα, η οποία θα μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, χωρίς να χρειαστεί να πειραχτεί η αίθουσα Χημείου του Λυκείου, η οποία διαθέτει υποδομές μεγάλης αξίας, που αναγκαστικά θα καταστραφούν.
Αν η λύση αυτή γίνει αποδεκτή απ’ όλες τις πλευρές, αναμένεται να κατατεθεί στον Δήμο ολοκληρωμένη πρόταση, διαφορετικά το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να κόψει τον «γόρδιο δεσμό».
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας είχε αποφασίσει την αξιοποίηση της επίμαχης αίθουσας του Λυκείου Ανατολής για τη μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), που σήμερα στεγάζεται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στο Γυμνάσιο Βελισσαρίου. Τελικά η εισήγηση δεν έγινε δεκτή στο δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε τη χρήση του Εργαστηρίου για την κάλυψη των αναγκών του συστεγαζόμενου 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής. Η απόφαση αυτή έφερε νέες αντιδράσεις και το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, προκειμένου να διαμορφωθεί νέα εισήγηση, που θα επανακατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ως αιτιολογία είχε προβληθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παραπλανήθηκαν και ψήφισαν – ομόφωνα μάλιστα- την παραχώρηση της αίθουσας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Πάει κι έρχεται η τύχη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Λυκείου Ανατολής

Μάθημα προσφοράς και εθελοντισμού με ρήση από… Κομφούκιο

Συναντά αντιδράσεις η μεταστέγαση του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών στο Λύκειο Ανατολής