ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καταδικάζει και την τοποθέτηση και τη σιωπή

Στην καταδίκη των όσων ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Γιώργος Λαδιάς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για «λαθρομετανάστες» και ξεχωριστές παιδικές χαρές για μετανάστες και Ρομά, προχωρά η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», στηλιτεύοντας και τη στάση της παράταξης συνολικά.

«Καμία απολύτως έκπληξη δεν αποτέλεσε για την παράταξή μας τόσο η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης που υποστηρίχτηκε επίσημα από την ΝΔ, όσο και η αμήχανη μεν, κάλυψη δε, της ίδιας της παράταξής του εντός του δημοτικού συμβουλίου», τονίζει σε δελτίο τύπου και συνεχίζει: «Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας παίζουν στις ίδιες παιδικές χαρές με τη Σιάπκα, τη Λάουρα, τον Αλία και πηγαίνουνε στα ίδια σχολεία. Στην παράταξή μας είχαμε υποψηφίους Ρομά συμπολίτες μας και διεκδικούμε δικαίωμα ψήφου για όλους και όλες τους κατοίκους της πόλης, απ’ όπου και αν κατάγονται, απ’ όπου και αν ήρθαν, ό,τι χρώμα κι αν έχουν, σε όποιον Θεό κι αν πιστεύουν. Λαθραίες ανθρώπινες ψυχές υπάρχουν μόνο σε άρρωστα μυαλά. Είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν πως δεν είναι δημοκρατικός ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν ότι είναι δημοκρατικό να μιλούν για “λαθροεισβολείς”».
Πέραν της απερίφραστης καταδίκης της τοποθέτησης του Γ. Λαδιά και της στάσης της παράταξης «Ιωάννινα_2023», η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» επισημαίνει ότι «οι δημοκρατικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου οφείλουν όλες δημόσια να καταδικάσουν την οποιαδήποτε μισαλλόδοξη και ρατσιστική άποψη εκπορεύεται από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όσους δια της σιωπής τους χαϊδεύουν το ακροδεξιό τους “πελατολόγιο”».

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιμένει κινήσεις ο Λάζαρος Νάτσης