ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νεκρός ανασύρθηκε 16χρονος από τη λίμνη πηγών Αώου

Μοιραία στάθηκε για έναν 16χρονο η εκδρομή μιας παρέας νεαρών από τη Χρυσοβίτσα του Δήμου Μετσόβου στη λίμνη των πηγών Αώου, το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο 16χρονος, στην προσπάθειά του να φτάσει μια μπάλα που έπεσε στη λίμνη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους, βρέθηκε στο νερό και μην ξέροντας καλό κολύμπι, βούλιαξε στον βυθό. Οι φίλοι του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν, με έναν απ’ αυτούς να κινδυνεύει μάλιστα να καταλήξει και ο ίδιος στον βυθό.
Τα παιδιά ενημέρωσαν την Πυροσβεστική για βοήθεια και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ, που άρχισαν να ερευνούν το σημείο που τους υπέδειξαν οι φίλοι του 16χρονου, κάνοντας χρήση και της διασωστικής λέμβου. Λίγη ώρα αργότερα, ο διοικητής της 5ης ΕΜΑΚ, αντιπύραρχος Αθανάσιος Γκόλιας εντόπισε τον 16χρονο στον βυθό και τον ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο είχε σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν αργά για να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια στον 16χρονο.

Κινδύνεψαν δύο ακόμη παιδια

Όπως έγινε γνωστό από δηλώσεις του προέδρου της κοινότητας Χρυσοβιτσας Κώστα Τσαπαρλή, άμεσα κινδύνεψαν με πνιγμό δύο ακόμη παιδιά από την παρέα των εξι.
« Έπεσε η μπάλα μέσα στο νερό, πήγε να την πάρει και το τράβηξε μέσα το παιδί μας. Όταν ο 16χρονος πήγε να πιάσει την μπάλα, του φώναξαν όλοι να μην μπει μέσα. Μόνο μία συνομήλικη του ήταν λίγο πιο κοντά στο σημείο και πάνω στην απελπισία του, την τράβηξε από τα μαλλιά για να σωθεί. Εκεί ήταν ο 20χρονος αδερφός της κοπέλας, ο οποίος πρόλαβε να την πιάσει και να την τραβήξει προς τα έξω. Αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το παιδάκι», ανέφερε σε δηλώσεις του.
Μάλιστα, ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς σοκαρίστηκε και λιποθύμησε. «Ήρθε το ασθενοφόρο και του έβαλαν οξυγόνο, σοκαρίστηκε και έπαθε αναρρόφηση γιατί πρέπει να ήπιε πολύ νερό, ενώ η αδερφή του, ήταν πολύ ταραγμένη αλλά ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Απειλή το ηλιόψαρο για τη λίμνη Αώου

Ψάρευε παράνομα στη Λίμνη Πηγών Αώου

Στις λίμνες του Αώου