ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιστροφή στις διά ζώσης συνεδριάσεις και για το περιφερειακό συμβούλιο

Στις διά ζώσης συνεδριάσεις επιστρέφει και το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι, με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Στη συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας, ενώ η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού, καθώς και τη χορήγηση άδειας πλεύσης για τουριστική ξενάγηση στον ποταμό Αχέροντα στο σκάφος με το διακριτικό όνομα «ΙΡΙΣ», πλοιοκτησίας Χρήστου Τσάτση.
Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η Επιτροπή θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη χωρική οργάνωση και ανάπτυξη του νέου καταστήματος κράτησης Ηπείρου, καθώς και να εγκρίνει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εμπορικές εκθέσεις και σε δράσεις ειδικού σκοπού κατά το 2ο εξάμηνο του 2022.
Τα υπόλοιπα επτά θέματα αφορούν γνωμοδοτήσεις για Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορούν μικρό υδροηλεκτρικό έργο (ισχύος 1,70 MW) επί του υδατορέματος Αμάραντος που διέρχεται από τον οικισμό Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «Αμάραντος Ι.Κ.Ε.», φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (15 ΜW) στη θέση «Πεστά» Δήμου Δωδώνης με φορέα λειτουργίας την εταιρεία «Gerem Energy M.I.K.E.», ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 35.000 πτηνών με υδρογεώτρηση στη θέση «Λειβάδι- Βάλτος-Μουσιάς» της Τ.Κ. Χαλκιάδων Άρτας με φορέα λειτουργίας την Παρασκευή Βλάχου, λειτουργία υφιστάμενης πτηνοτροφικής μονάδας της «Κώτσης Λ. – Λιαπάτης Χ. Ο.Ε.» δυναμικότητας 60.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση στη θέση «Τυροκομείο» της Τ.Κ. Ρωμιάς Πρέβεζας, εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με οδοποιία στο ύψωμα «Άγιος Χαράλαμπος» πλησίον οικισμού Μεσοβούνι Ζαγορίου, υφιστάμενη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της εταιρείας «ΣΚΑΡΦΙ Ε.Π.Ε.». , στη θέση «Μετόχι» της Τ.Κ. Ρωμιάς Πρέβεζας και ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό αντλιοστασίου άρδευσης Παντάνασσας Άρτας.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα