ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιβαλλοντική αδειοδότηση αποκτά το δίκτυο υδροδότησης του Δήμου Ιωαννιτών

Υπεγράφη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Άδεια Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για τη λειτουργία των υφιστάμενων υδρογεωτρήσεων της Κρύας και της Αγίας Μαρίνας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Ιωαννίνων.

Τη σχετική ανακοίνωση κάνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, σημειώνοντας ότι «μετά από χρόνια λειτουργίας, το νευραλγικό για τη διασφάλιση της  υδροδότησης της πόλης των Ιωαννίνων έργο αποκτά περιβαλλοντική αδειοδότηση». Πρόκειται για το κεντρικό αντλιοστάσιο υδροδότησης και οκτώ υδρογεωτρήσεις, που βρίσκονται εγκατεστημένα στην Κρύα Βρύση καθώς και τέσσερις υδρογεωτρήσεις στην Αγία Μαρίνα.

Η αδειοδότηση του έργου υδροδότησης ισχύει για 15 χρόνια και καθορίζει  98 όρους, μέτρα και περιορισμούς για την ελαχιστοποίηση και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες  του Υπουργείου, κατορθώσαμε και ξεμπλοκάραμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου υδροδότησης Κρύας -Αγίας Μαρίνας, που εξυπηρετεί 87.000 συντοπίτες μας  και διασφαλίσαμε την ορθή λειτουργία του, σύμφωνα με όσα προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Σχετικά άρθρα

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο