ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξέμεινε από ψάθινες σκούπες η Υπηρεσία Καθαριότητας!

Την έλλειψη βασικών μέσων για τον οδοκαθαρισμό της πόλης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, αναφέροντας ότι, εδώ και σχεδόν δύο μήνες, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας δεν έχουν ψάθινες σκούπες για να κάνουν τη δουλειά τους.

«Η έλλειψη βασικών μέσων έρχεται να προστεθεί στην τραγική υποστελέχωση της υπηρεσίας, στην οποία μόλις 15 εργαζόμενοι καλούνται να καθαρίσουν όλο το εμπορικό κέντρο με τα πολυκαταστήματα, τα τουριστικά σημεία της πόλης, την περιοχή που συγκεντρώνονται τα νυχτερινά μαγαζιά αλλά και τις γειτονιές. Το υπόλοιπο γερασμένο προσωπικό, που στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας -όπως είναι λογικό σε μια τόσο δύσκολη δουλειά, σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατεί ακόμα και να μετακινηθεί από το ένα πόστο στο άλλο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών, αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, περιμένει τους «επιδοτούμενους» εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας για να καθαρίσει την πόλη.
«Γνωρίζουμε, και η πόλη το γνωρίζει πλέον, ότι η συστηματική προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της υπηρεσίας δεν είναι τυχαία. Ότι ο στόχος είναι μετά την υποβάθμιση να ακολουθήσει η ιδιωτικοποίηση στο όνομα όμως της αναβάθμισης των υπηρεσιών», συνεχίζει και καταλήγει με τη διατύπωση αιτημάτων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την προμήθεια των απαραίτητων υλικών και μέσων.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα