ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αυτοδυναμία για τη ΔΑΣ στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων εξασφάλισε η ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας.

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη αύξησε τις δυνάμεις της σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και καταλαμβάνει πέντε έδρες στο εννιαμελές Δ.Σ. Τις δυνάμεις τους να μειώνονται είδαν η «Ενότητα-Συσπείρωση», που ωστόσο διατήρησε τις τρεις έδρες της, και η «Δυναμική Πρωτοβουλία», που απώλεσε τις μία από τις δύο έδρες της στο Δ.Σ. Από τη ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών, εκλέγονται οι Τίνα Ζέκα, Γιάννης Σίμος, Πόπη Γιώτη, Μιχάλης Κουτσομήρος και Βαγγέλης Γραμμενιάτης.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2022 ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ψηφίσαντες 640 674
ΔΑΣ ΟΤΑ 316 ΚΑΙ 5 έδρες 268 και 4 έδρες
Ενότητα-Συσπείρωση 188 και 3 έδρες 232 και 3 έδρες
Δυναμική Πρωτοβουλία 109 και 1 έδρα 149 και 2 έδρες
Άκυρα-Λευκά 27 25

Για το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΔΑΣ ΟΤΑ εκλέγει τρεις αντιπροσώπους (Τίνα Ζέκα, Γιάννης Σίμος, Πόπη Γιώτη) και από δύο η «Ενότητα-Συσπείρωση» και η «Δυναμική Πρωτοβουλία».

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους, που απάντησαν με την ψήφο τους στην προσπάθεια των παρατάξεων “Δυναμική Πρωτοβουλία” και “Ενότητα-Συσπείρωση” να σταματήσουν τις εκλογές ακόμα και την ώρα που οι εργαζόμενοι ψήφιζαν.

Η απάντηση των συναδέλφων, που, παρά την ταλαιπωρία και τις εντάσει,ς δεν αποχώρησαν από τις εκλογές και με την ψήφο τους ανέδειξαν τη ΔΑΣ ΟΤΑ σε πρώτη δύναμη με απόλυτη πλειοψηφία, είναι το μήνυμα που πρέπει να πάει σε όλες τις κατευθύνσεις. Ο λαός, οι εργαζόμενοι, έχουν και εμπειρία και κριτήριο. Κανενός είδους βία, σωματική ή λεκτική δεν μπορεί να τους σταματήσει. Με πολλαπλάσιο το αίσθημα ευθύνης, με αισιοδοξία, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα ξεκινάμε τη νέα θητεία για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα