ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα self test την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τη μείωση του αριθμού των self-tests για τον κορωνοϊό που πρέπει να κάνουν οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, εισηγήθηκε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με την εισήγηση να γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιούν ένα self-test σε εβδομαδιαία βάση αντί για δυο.

Στο 100% η πληρότητα των γηπέδων

Παράλληλα, η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100%. Η επιστροφή σε πλήρη χωρητικότητα, η οποία θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα αφορά μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες, ενώ διατηρείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους φιλάθλους.
Στην επόμενη συνεδρίαση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τα δεδομένα για τον οδικό χάρτη άρσης των μέτρων (όσον αφορά τις μάσκες και τα πιστοποιητικά), με αφετηρία την 1η Απριλίου και έως τις 31 Αυγούστου.

Τέλος από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Πριν από το Πάσχα θα ανασταλεί, τελικά, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναστολή θα ισχύσει από τις 15 Απριλίου, ωστόσο, θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αναφορά για δωρεάν self-tests και στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

Τρία self test για τους μαθητές την πρώτη εβδομάδα

Παραμένουν «ακάλυπτοι» οι… διωκόμενοι εκπαιδευτικοί