ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραμένουν «ακάλυπτοι» οι… διωκόμενοι εκπαιδευτικοί

«Ακάλυπτοι» από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας παραμένουν οι διευθυντές και υποδιευθυντές δημοτικών και γυμνασίων της πόλης των Ιωαννίνων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, επειδή εφάρμοσαν τον νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο μαθητών στον σχολικό χώρο, χωρίς self-test.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή και του υποδιευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, κατά των οποίων έχουν στραφεί οι γονείς μαθητή, διεκδικώντας μάλιστα και αποζημίωση χιλιάδων ευρώ.
Στο πλευρό του διευθυντή, όπως και της διεύθυνσης ενός ακόμη δημοτικού σχολείου, βρίσκονται και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, που ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου, οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη, προκειμένου να υπάρχει νομική υποστήριξη και προστασία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, μετά την ενημέρωση από το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων, καλεί την υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να παράσχει, άμεσα, αφενός μεν νομική στήριξη τους εκπαιδευτικούς, κάτι που προβλέπει ο Ν. 4795/21 για τους δημόσιους λειτουργούς σε περίπτωση έγερσης αγωγής, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους από τρίτους, αφετέρου δε να κάνει παρέμβαση υπέρ του ελληνικού δημοσίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Μάλιστα, ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτης ζήτησε συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Παιδείας, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα.
«Είναι άμεση ανάγκη να θωρακιστούν οι συνάδελφοί μας απέναντι στις διώξεις που υφίστανται. Και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, γιατί έρχεται ο Σεπτέμβρης και θα ανοίξουν τα σχολεία, πως οι δημόσιοι λειτουργοί και οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από το να εφαρμόζουν εγκυκλίους και νόμους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας.

Σχετικά άρθρα

 «Κλεφτοπόλεμος» για την αξιολόγηση

Γεωργία Χαλάτση

Απεργιακός ξεσηκωμός την Πέμπτη

Αποστόλης Τζελέτας

Ζητούν αυξήσεις χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους