ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μονάδα δασοκομάντος και στα Γιάννενα

Τη σύσταση Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), που θα υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, και τη στελέχωσή τους με 500 δασοκομάντος προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Οι ΕΜΟΔΕ θα διαρθρώνονται συνολικά σε έξι πόλεις της χώρας, μία εκ των οποίων θα είναι τα Γιάννενα. Οι υπόλοιπες θα βρίσκονται σε Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λαμία και
Πάτρα.
Στις ΕΜΟΔΕ θα προσληφθούν 500 άτομα νεαρής ηλικίας, που θα είναι πυροσβέστες δασικών επιχειρήσεων και η θητεία τους θα είναι επταετής. Από τις 500 οργανικές θέσεις που θα δημιουργηθούν, οι 440 θα αφορούν πυροσβεστικό τεχνικό προσωπικό και οι 60 πυροσβεστικό επιστημονικό προσωπικό, με ειδίκευση στη δασολογία – δασοπονία.
Αποστολή των δασοκομάντος, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι στα μέσα Ιουνίου, θα είναι η συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπροστασίας έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, η υποστήριξη κατά την διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης, μέσω εξειδικευμένων πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και η χρήση ειδικών μηχανοκίνητων μέσων και μηχανημάτων έργου, καθώς επίσης και η συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές.

Σχετικά άρθρα

Αρχές Ιουνίου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι 52 δασοκομάντος

Γεωργία Χαλάτση

Με δασοκομάντος και συνέργειες η μάχη κατά των πυρκαγιών

Γεωργία Χαλάτση