ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η… εμφύλια διαμάχη στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, με την αφορμή αυτή τη φορά να δίνεται από το κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Το κάλεσμα απευθύνεται από τα πέντε εκ των εννέα μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ωστόσο από την πλευρά των υπολοίπων μελών της ΔΑΣ – ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος Τίνα Ζέκα και ο γραμματέας Γιάννης Σίμος υποστηρίζεται ότι η θητεία του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων έληξε στις 31-12-2021 χωρίς να γίνουν εκλογές για νέο και χωρίς να έχει προηγηθεί διορισμός προσωρινής διοίκησης. Κατά συνέπεια σημειώνουν ότι δεν υπάρχει Δ.Σ. και δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση λήψης αποφάσεων.
Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ κατέθεσαν αίτηση για δικαστικό διορισμό προσωρινής διοίκησης στον Σύλλογο, ζητώντας να διοριστούν στο Δ.Σ. όσοι ήταν εκλεγμένοι μέχρι τη λήξη της θητείας, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου 2021, και να οδηγήσουν τον Σύλλογο σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εκπροσώπων στην ΠΟΕ ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Επί της συμμετοχής στην κινητοποίηση της Παρασκευής, που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 το πρωί και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, δεν υφίσταται διαφωνία, με τη μόνη διαφορά να είναι ότι το κάλεσμα της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ είναι για τις 10 το πρωί και αυτό της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τις 9.30.
Αντικείμενο της διαμαρτυρίας είναι η εισήγηση Επιτροπής προς την κυβέρνηση για την περικοπή και μείωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε πάνω από 15.000 εργαζόμενους, με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να ζητούν όχι μόνο να μην υπάρξει καμιά περικοπή ή μείωση του ανθυγιεινού επιδόματος για κανέναν κλάδο και κανέναν εργαζόμενο, αλλά να ενταχθούν στους δικαιούχους όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, σύμφωνα με τα υπομνήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης, ζητούν αύξηση των χορηγούμενων επιδομάτων, προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας, εκπόνηση Μελετών Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας, καθώς και να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα μέσα ατομικής προστασίας που χρειάζονται.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα