ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με μέτρα προστασίας, αλλά χωρίς εκπλήξεις οι αρχαιρεσίες στην περιφέρεια Ηπείρου

Σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχουμε συνηθίσει ως προς το διαδικαστικό κομμάτι, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στην περιφέρεια Ηπείρου για την ανάδειξη των νέων μελών του προεδρείου του Περιφερειακού συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Νέο πρόσωπο στην σύνθεση του προεδρείου, καθώς επανεξελέγη η πρόεδρος Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση, είναι ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τρομπούκης, μετά από την πρόταση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοινό των Ηπειρωτών». Ο κ. Τρομπούκης διαδέχεται στην θέση αυτή τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσπρωτίας Δημήτρη Σακαρέλη, από την ίδια παράταξη.

Επίσης, Γραμματέας εξελέγη εκ νέου ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσπρωτίας Δημήτρης Γκαμπρέλας, από την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», από την οποία προτάθηκε και για αυτή τη θητεία.

Τα μέλη του Σώματος, ουσιαστικά “μοιράστηκαν” σε δύο χώρους, την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου αλλά και τον διάδρομο, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου όλοι να παρακολουθούν την συνεδρίαση.

Τους περιφερειακούς συμβούλους στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, αλλά και στην πρώτη δια ζώσης, μετά από δύο περίπου χρόνια, καλωσόρισαν η πρόεδρος κ. Μπραϊμη, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι επικεφαλής των παρατάξεων, που έστειλαν τις ευχές τους και εξέφρασαν τις θέσεις τους επί της διαδικασίας.

Την αντίθεσή τους όχι στα πρόσωπα των υποψηφίων, αλλά στους περιορισμούς του θεσμικού πλαισίου και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος, εξέφρασαν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής, ο επικεφαλής της ΑΡ.Π.Η. Ζώης Γαλατάς και ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Ηπείρου» Κώστας Νουτσόπουλος, οι οποίοι και απείχαν από την ψηφοφορία ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Κ. Αναγνώστου.

Ως προς την ψηφοφορία επίσης, λευκή ψήφο έδωσε η παράταξη «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον Δ. Δημητρίου. Η λευκή ψήφος ωστόσο θεωρείται θετική και κατ’ επέκταση οι αποφάσεις, μετά τις ψηφοφορίες, ομόφωνες.

Με την επανεκλογή της, η κ. Μπραϊμη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και την παράταξή της που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της, καθώς και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους. «Το 2021 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που άφησε σε όλους μας το σκληρό αποτύπωμα της πανδημίας και σίγουρα άλλαξε τις ζωές μας.  Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα και να φανούν τα χαμόγελα όλων καθώς και να φύγουν … οι μάσκες.  Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συγκλίσεις και συνθέσεις, με υπομονή, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας, να οδηγήσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει. Με τη δέσμευση εκ μέρους μου ότι θα συνεχίσω να είναι πρόεδρος όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση , αλληλεγγύη και δημιουργικότητα», σημείωσε.

Στη συνέχεια, το περιφερειακό συμβούλιο εξέλεξε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο περιφερειάρχης. Και από αυτή την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», ΑΡΠΗ και «Ανυπότακτη Ήπειρος», ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη εκπροσώπησή τους, σε μια Επιτροπή με πολύ ουσιαστικό ρόλο.

Ως τακτικά μέλη εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Παναγιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Ιωάννης Κατέρης και Βασίλης Καλούδης και από την αντιπολίτευση οι Γιώργος Ζάψας (Κοινό Ηπειρωτών), Δημήτρης Παππάς (Ορίζοντες Ηπείρου) και Δημήτρης Δημήτριου (Ήπειρος Όλον).

Ως αναπληρωματικά μέλη θα μετέχουν στην Ο.Ε., από την πλειοψηφία, οι Αναστασία Σίμου- Τάσιου, Χάρης Λαζάνης, Σταυρούλα Τσιάρα, Αχιλλέας Γκούμας και Παναγιώτα Μητροκώστα και από την αντιπολίτευση οι Αριστείδης Σπέγγος (Κοινό Ηπειρωτών), Σπυρίδων Ριζόπουλος (Ορίζοντες Ηπείρου) και Μαργαρίτα Κιτσανού (Ήπειρος Όλον).

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα