ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Καλές διακοπές» με… εξάψαλμο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ήπειρο θα βρίσκεται οικογενειακά αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να τον... καλωσορίζει με μια άκρως δηκτική ανακοίνωση, με τίτλο «8+2 οδηγίες προς τον πρωθυπουργό».

Η ανακοίνωση ξεκινά με τα έργα που συντελέστηκαν σε επίπεδο υποδομών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου και η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ενώ με το ίδιο ύφος προχωρά σε κριτική για τον περιβαλλοντικό «νόμο Χατζηδάκη», που έχει χαρακτηριστεί «περιβαλλοντοκτόνος».
«Όταν θα διαβεβαιώνετε τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού πως η διαδικασία της “πράσινης μετάβασης” θα γίνει με έναν πραγματικά “δίκαιο αναπτυξιακά τρόπο”, διευκρινίστε τους πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την απορρόφηση χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης για τον Τουρισμό στην περιοχή φθάνει τα 100 εκ. και μέχρι την “καινοτόμα ιδέα” συντήρησης και κατασκευής μονοπατιών! Όταν θα κάνετε δηλώσεις για την UNESCO, μην ξεχάσετε να έχετε φόντο το Πάπιγκο, όπου τώρα χτίζεται ένας νέος τουριστικός οικισμός, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί κι αυτός στη λίστα… πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας! Μη μας πάρετε στο λαιμό σας τώρα που φτιάχνουμε τον φάκελο! Με την ίδια αφορμή, μην ξεχάσετε επίσης και μια τιμητική αναφορά στον άρθρο 219 ν. 4782/2021, που ανοίγει τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων Περιοχών Προστασίας της Φύσης Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια. Πώς αλλιώς θα πετύχουμε άρση των περιβαλλοντικών περιορισμών στο… όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος!», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται η κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης, με αιχμές και προς την περιφέρεια Ηπείρου. «Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου και το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας και για την περιοχή μας! Εξηγήστε τους επίσης γιατί θα αποφασίζει γι αυτούς κάποιος ΟΦΥΠΕΚΑ στην Αθήνα! Και μείς έχουμε νοσταλγία μέρες πού ‘ναι αλλά όχι για το Αθηνοκεντρικό κράτος. Τι λες και συ… Αλέκο;», αναφέρει η ανακοίνωση.
Τέλος, αναφορά γίνεται στην οικονομία και τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα. «Πριν δείξετε έκπληκτος για την ποιότητα της κασσιόπιτας που θα σας προσφέρουν, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε τον εστιάτορα αν “κάηκε” από την τιμή του ρεύματος! Προσοχή! Μπορεί, όταν θα μπαίνετε στην Αρίστη, ο φωτεινός σηματοδότης στην είσοδο του χωριού να δείχνει “πράσινο” αλλά μη γελιέστε! Ο κόσμος του Ζαγορίου και όλης της Ηπείρου θα σας δείξει “κόκκινο” σύντομα, καθώς, το “ψέμα έχει κοντά ποδάρια” όπως λέμε κι εμείς εδώ! Σας ευχόμαστε καλές διακοπές».

Σχετικά άρθρα

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

«Ανοιχτές πληγές» και υποσχέσεις στο…συρτάρι

Μια γκλίτσα από κρανιά με… οδηγίες χρήσης