ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συντήρηση του απαρχαιωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης ζητά ο Δήμος Κόνιτσας

Προ των ευθυνών του θέτει τον ΔΕΔΔΗΕ ο Δήμος Κόνιτσας σε σχέση με την κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, με τους κατοίκους των Μαστοροχωρίων, από την Πυρσόγιαννη μέχρι το Πληκάτι, να μένουν χωρίς ρεύμα για μέρες.

«Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους υψηλά ιστάμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχουν υποχρέωση να μεριμνήσουν και να συντηρήσουν με κάθε τρόπο ένα δίκτυο απαρχαιωμένο, που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα. Επιβάλλεται να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση δέντρων γύρω από τους στύλους. Όταν πριν από χρόνια (50-60) φτιάχτηκε το δίκτυο, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην περιοχή. Οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι και κυρίως οι επαγγελματίες στις κοινότητες του Δήμου από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, δημιουργούν απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη επί χρόνια κατάσταση», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο οποίος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Τσιαλιαμάνη, επισκέφθηκαν την Τρίτη την περιοχή, για να δουν την κατάσταση που επικρατεί. Οι κ.κ. Εξάρχου και Τσιαλιαμάνης συνομίλησαν με τους εργαζόμενους που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες σε πολλά σημεία του δικτύου κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε δύσβατα μέρη εκτός και εντός των κοινοτήτων. Στην περιοχή συνάντησαν και τον προϊστάμενο Εκμετάλλευσης Δικτύων κ. Λιόλιο, καθώς και την προϊσταμένη Κατασκευών του ΔΕΔΔΗΕ κα. Βάββα, με τους οποίους συζήτησαν για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Σε δελτίο τύπου του Δήμου Κόνιτσας τονίζεται ότι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες, «γιατί οι εναπομείναντες κάτοικοι στα χωριά μας διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους».

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας