ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας

Σταθερά διατηρεί ο Δήμος Ζίτσας τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το 2022 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής.

«Πιστοί στις εξαγγελίες μας και προσηλωμένοι στο στόχο μας, προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τους δημότες μας, και προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες και διατηρούμε μειωμένα τα δημοτικά τέλη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
Σχολιάζοντας τη χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μεταφορά του υπολείμματος, ο Μ. Πλιάκος τονίζει ότι αποτελεί οικονομική ανάσα για τους δήμους της Ηπείρου και τους δημότες, καθώς τους απαλλάσσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τα τέλη μεταφοράς του υπολείμματος. «Αν καταφέρουμε να απαλλαγούμε και από το υπέρογκο λειτουργικό κόστος του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Δ.Σ.Α), τότε σε ό,τι αφορά στον Δήμο Ζίτσας, θα μπορούμε του χρόνου τέτοια εποχή να εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ανταποδοτικών τελών», σημειώνει.

Μειωμένα τέλη σε ευπαθείς ομάδες

Για τη χρονιά που διανύουμε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Μάρτιο, εγκρίθηκε μείωση της τάξης του 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα. Έτσι, σε εφαρμογή εκείνης της απόφασης έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους (άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος) προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την εκτόξευση των δημοτικών τελών

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά