Φωτογραφία Λαμπρινή Σταμούλη
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με ισοψηφία στον β’ γύρο Μ. Νάκα και Χρ. Τσέτσου – Ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ. του Δικηγορικού

Την επόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα αναδειχθεί η νέα πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, καθώς καμία εκ των υποψηφίων δε συγκέντρωσε το 50 συν 1 των ψήφων και θα υπάρξει επαναληπτική εκλογική διαδικασία.

Στον β’ γύρο θα αναμετρηθούν η νυν πρόεδρος Μαρία Νάκα και η Χριστίνα Τσέτσου, οι οποίες ισοψήφησαν, καθώς αμφότερες ψηφίστηκαν από 137 συναδέλφους τους, ενώ 78 ψήφους συγκέντρωσε η Όλυ Τσουμάνη, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός με δεδομένο ότι εκφράζει το ΚΚΕ. Στην κάλπη βρέθηκαν, επίσης, δέκα λευκά, ενώ καταμετρήθηκαν και πέντε άκυρα ψηφοδέλτια.
H συμμετοχή ήταν μεγάλη, με δεδομένες τις υγειονομικές και τις καιρικές συνθήκες, και από το πρωί της Κυριακής υπήρχε αθρόα προσέλευση στο ακροατήριο του Εφετείου στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου καλούνταν να ψηφίσουν σε δύο κάλπες, στη μία για πρόεδρο και στην άλλη για τα μέλη του Δ.Σ. Συνολικά ψήφισαν 367 δικηγόροι σε σύνολο 465 εγγεγραμμένων.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται οι Αλέξανδρος Κατσάνος, Μάριος Γιαννέτας, Κλεοπάτρα Μητρογιάννη, Χρήστος Αντωνίου, Αδαμάντιος Ζώλας, Μαρία Πανούση, Μαρία Κατσαράκη, Νεκταρία Βαγγέλη και Θεόδωρος Τριαντάφυλλου.
Οι Αλέξανδρος Κατσάνος, Κλεοπάτρα Μητρογιάννη, Μαρία Πανούση και Θεόδωρος Τριαντάφυλλου στηρίζουν την υποψηφιότητα της Μαρίας Νάκα, οι Χρήστος Αντωνίου και Μαρία Κατσαράκη την υποψηφιότητα της Χριστίνας Τσέτσου, οι Αδαμάντιος Ζώλας και Νεκταρία Βαγγελή ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων» με υποψήφια πρόεδρο την Όλυ Τσουμάνη, ενώ ανεξάρτητος ήταν ο Μάριος Γιαννέτας. Με βάση τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., η επόμενη πρόεδρος, όποια κι αν είναι αυτή, δε θα έχει την πλειοψηφία.
Τα αποτελέσματα των συμβούλων κατά σειρά ψήφων έχουν ως εξής: Κατσάνος Αλέξανδρος 189, Γιαννέτας Μάριος 185, Μητρογιάννη Κλεοπάτρα 170, Αντωνίου Χρήστος 165, Ζώλας Αδαμάντιος 160, Πανούση Μαρία 159, Κατσαράκη Μαρία 158, Βαγγέλη Νεκταρία 150, Τριαντάφυλλου Θεόδωρος 150, Λαπατώνας Νικόλαος 122, Πάικας Σπυρίδων 115, Παππάς Δημήτριος 99, Τσιόγκα Μαρία 94, Γκουβά Βιργινία 84, Παπαδόπουλος Λεωνίδας 82, Πραμαντιώτη Αλεξάνδρα 80, Παπαγιάννη Μαριάννα 76, Παναγιωτοπούλου Θεοδώρα 60 και Παπαδημητρίου Δονάτος 30.

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Ζητούνται απαντήσεις για τους κλειστούς αθλητικούς χώρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα