ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θέλει το ΠΑΣΟΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Τη δυνατότητα του Κινήματος Αλλαγής να αποκτήσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου, προτάσσει ως χαρακτηριστικό και της δικής του υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος ξεκίνησε από τα Γιάννενα τις περιοδείες του στην περιφέρεια, ενόψει της αναμέτρησης της 5ης Δεκεμβρίου.

«Μετά από μια δύσκολη εξαετία, κατά την οποία καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας, ήρθε η ώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα και να αποκτήσουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο», ανέφερε ο νεότερος εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος προτίμησε να αναφέρεται συνεχώς στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως είναι «φάρος στην ψυχή μας και κομμάτι της καρδιάς μας».

Η λέξη «πρωταγωνιστές» ακούστηκε πολλές φορές από τα χείλη του, με τον κ. Χρηστίδη να αποκλείει κατηγορηματικά κάθε περιθώριο συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσα περάσαμε τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια, όταν μας χτυπούσαν Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο η Νέα Δημοκρατία, είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη γι’ αυτό που έχουμε μπροστά μας. Δεν υπάρχει για μας πεδίο συζήτησης για ανιστόρητες συμμαχίες, δεν υπάρχει για μας πεδίο συζήτησης συμπληρωματικών ρόλων. Είμαστε εδώ για να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές», ανέφερε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε, λίγες ώρες πριν την ανοιχτή ομιλία του, πλαισιωμένος από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. Άλκη Λάνταβο και τον πρόεδρο της «Ένωσης Αγροτών» και περιφερειακό σύμβουλο Χάρη Λιούρη, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά του.

«Το ζήτημα δεν είναι να τα βρούμε οριζόντια όλα τα κόμματα. Η ουσία είναι εμείς να τα ξαναβρούμε με τους πολίτες, εκεί δημιουργήθηκαν τα προβλήματα για μας. Δε με αφορά καμία συζήτηση για τη νομή της εξουσίας, το λέω διαρκώς τα τελευταία έξι χρόνια και το κάναμε πράξη», πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμπράξεων, ενώ κληθείς να απαντήσει στο πόσο εύκολο είναι να γίνει ξανά το κόμμα πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τόνισε πως μπορεί να το καταφέρει, αν δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα ευθυγραμμιστεί με τα αιτήματα της κοινωνίας. «Το δίδυμο Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα», ανέφερε και εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών θα είναι μια μεγάλη πολιτική έκπληξη.

 

Δε βλέπει αντιπάλους

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας, τόνισε ότι στόχος του είναι να προχωρήσει με τους απλούς ανθρώπους, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να δώσει λύσεις.

«Σε αυτή την πορεία δεν βλέπω κανέναν από τους συνυποψηφίους μου ως αντίπαλο. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και σε αυτά τα προβλήματα θέλω να δώσω λύσεις, σε μια διαβούλευση που θα γίνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως η Ελλάδα δεν έχει τον χρόνο να χάσει άλλες ευκαιρίες.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον ίδιο, ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών και την επόμενη ημέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Η ενότητα της παράταξης δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Είμαι εδώ γιατί θέλω να προσφέρω. Θα είμαι εδώ γιατί αγαπάω και γιατί πιστεύω αυτή την παράταξη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος νοσταλγεί το ΠΑΣΟΚ.

Κληθείς να σχολιάσει το παρελθόν των συνυποψηφίων του και κυρίως όσους βρέθηκαν για κάποιο διάστημα εκτός ΠΑΣΟΚ, απέφυγε να κάνει κρίσεις. «Κάθε υποψηφιότητα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι στο χέρι των πολιτών με ποια κριτήρια θα επιλέξουν», ανέφερε και περιορίστηκε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία και debate

Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις σε σχέση με τα διαδικαστικά ζητήματα, ο Παύλος Χρηστίδης τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αφενός για να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, αφετέρου λόγω του της έξαρσης της πανδημίας. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τον ελέφαντα που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο και ο ελέφαντας είναι η πανδημία», δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με τα debate μεταξύ των υποψήφιων προέδρων, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι επιθυμεί μια διαδικασία με δυνατότητα ελεύθερου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και την παρουσία κοινού, που θα μπορεί να θέτει ερωτήματα.

Σχετικά άρθρα

Σταθμός για τις ευρωεκλογές, αλλά όχι μόνο

Περιφέρεια Ηπείρου – Σε αναζήτηση δικού του υποψηφίου το ΠΑΣΟΚ

Αποστόλης Τζελέτας

Δεσμεύσεις για στιβαρή και σοβαρή αντιπολίτευση