ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα η μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου

Η μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Ιωαννίνων είναι ένα από τα 19 έργα και μεταρρυθμίσεις, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα για πρώτη φορά.

Η Επιτροπή αποφάσισε τον ορισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως φορέα ωρίμασης, διενέργειας του διαγωνισμού και παρακολούθησης της εκτέλεσης των συμβάσεων των έργων αυτών, επιλογή που έγινε προκειμένου να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η τεχνογνωσία του στην επιτάχυνση υλοποίησης των έργων και αποφόρτιση των υπουργείων.

Η μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Ιωαννίνων είναι ένα από τα δύο έργα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα οποία σχεδιάζονται να υλοποιηθούν μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και τα στάδια και το ειδικότερο περιεχόμενο της συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ θα καθοριστoύν σε επόμενη φάση και θα αποτυπωθούν στο περιεχόμενο της μεταξύ τους σύμβασης.

Σχετικά άρθρα

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

«Λίφτινγκ» στα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας και Μετσόβου

Κατάρτιση με στόχο την επανένταξη

Γεωργία Χαλάτση