ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιχείρησε στην Κέρκυρα ομάδα διάσωσης της 5ης ΕΜΑΚ

Καταλυτική ήταν η συνδρομή ομάδας της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, που μετέβη από τα Γιάννενα στην Κέρκυρα, στις επιχειρήσεις διάσωσης ατόμων, που είχαν αποκλειστεί, λόγω της συσσώρευσης βρόχινων νερών.

Από τη σφοδρή βροχόπτωση, πολλές περιοχές, στην κεντρική και νότια Κέρκυρα, «πνίγηκαν» στο νερό, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε κομβικούς δρόμους.
«Το νερό σε πολλά σημεία είχε φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα. Οι εθνικοί οδοί είχαν μετατραπεί σε ποτάμια», ανέφερε, μιλώντας στο «Δημοτικό Ραδιόφωνο» ο πυραγός Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας πέντε ατόμων, που μετέβησαν στην Κέρκυρα με δύο διασωστικές λέμβους και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συνδρομή στις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις υπήρξε και από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου με τέσσερα οχήματα με το προσωπικό τους.
Οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ συνέδραμαν στη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και σε ό,τι άλλο απαιτήθηκε. «Υπήρξε κίνδυνος, αλλά ευτυχώς όλα καλά, από τη στιγμή που δεν είχαμε απώλειες», ανέφερε ο κ. Κοντός.

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε η συστέγαση ΕΚΑΒ – ΕΜΑΚ στο πρώην ΚΤΕΟ

Με αμοιβαία οφέλη το «ναι» στα σκουπίδια της Κέρκυρας

Ανεπαρκής σχεδιασμός, αλλά όχι λάθη και παραλείψεις

Αποστόλης Τζελέτας