ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση με αστερίσκους από την ΑΡ.Π.Η.

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η απαγόρευση της βόσκηση στην περιοχή της Δρακόλιμνης, σύμφωνα και με τον επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» Ζώη Γαλατά, που καταθέτει ωστόσο προβληματισμό για την τριετή χρονική διάρκεια της απόφασης, αλλά και για την ύπαρξη ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την εφαρμογή της.

Η «Αριστερή Παρέμβαση» ήταν από εκείνους που έθεσαν το θέμα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και παράλληλα πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή, συζητώντας με τους κατοίκους και όσους δραστηριοποιούνται εκεί.
Η πρωτοβουλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά κρίνεται πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μια οριστική και βιώσιμη λύση, ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν προβλήματα με ανεξέλεγκτη βόσκηση ανεπιτήρητων ζώων και σε άλλους ορεινούς οικισμούς.
«Η απάντηση από το υπουργείο είναι στη σωστή κατεύθυνση, με τον φόβο όμως για το αν θα τηρηθεί. Υπάρχει ένα ερώτημα γιατί τρία χρόνια και όχι δια παντός. Δε λείπουν τα βοσκοτόπια στην Ήπειρο. Πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα για τα προβλήματα αυτά και δυστυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δε δουλεύουν. Τη λύση όμως τη βρίσκουν πολλές φορές οι τοπικές κοινότητες», σημείωσε ο κ. Γαλατάς, επισημαίνοντας πως η παράταξη θα ζητήσει να γίνει αυτή η συζήτηση στα όργανα της περιφέρειας Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Σταθερή εναντίωση στην αθρόα αδειοδότηση έργων ΑΠΕ

Για πρώτη φορά δεδομένα για την Δρακόλιμνη

Ηπειρωτικός Αγών

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων η Δρακόλιμνη

Γεωργία Χαλάτση