ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απορριμματοφόρο άδειαζε απόβλητα σε τάφρο ομβρίων

Μήνυση για ρύπανση του περιβάλλοντος κατέθεσε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης στο Αστυνομικό Τμήμα Τύριας, ζητώντας την ποινική δίωξη παντός υπεύθυνου, μετά από καταγγελία ότι απορριμματοφόρο όχημα εταιρείας, που μεταφέρει σκουπίδια προς το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι, αδειάζει υγρά απόβλητα (στραγγίδια) σε τάφρο απορροής ομβρίων.

Η καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο της κοινότητας Πολυγύρου Αντώνη Τάσση, ο οποίος διαπίστωσε ότι το απορριμματοφόρο είχε σταματήσει παραπλεύρως του δρόμου στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων-Τυριάς, μετά την έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Αγίας Αναστασίας, και ο οδηγός του απέρριπτε μέσω αγωγού από το απορριμματοφόρο του τα στραγγίδια.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Δωδώνης, μέσω της συγκεκριμένης τάφρου και σε συνέχεια μέσω παρακείμενου ρέματος, τελικός αποδέκτης των λυμάτων είναι ο ποταμός Καλαμάς. Νοτιότερα του ρέματος υπάρχουν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που χρησιμοποιούν το νερό για το πότισμα ζώων, με μεγάλο κίνδυνο για τα ζώα όσο βέβαια και για τη δημόσια υγεία.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται ρύπανση του περιβάλλοντος στα όρια του δήμου Δωδώνης με τον συγκεκριμένο τρόπο, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Πολυγύρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.
Ο δήμος Δωδώνης απευθύνθηκε ήδη στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της περιφέρειας Ηπείρου, για να δρομολογηθεί άμεσα η απαιτούμενη αυτοψία, ενώ, μέσω ιδιωτικού εργαστηρίου που συνεργάζεται με τον δήμο Δωδώνης, ελήφθη και δείγμα για την ανάλυση των λυμάτων που απορρίφθηκαν.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις