ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ευθύνες στην περιφέρεια για την αναρχία στη Δρακόλιμνη

Ξεκάθαρες ευθύνες στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στον δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο απέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος για τις εικόνες ντροπής που έκαναν τον γύρο του κόσμου με τη Δρακόλιμνη να έχει μετατραπεί σε βούρκο λόγω της ανεξέλεγκτης βόσκησης βοοειδών.

«Την ίδια ώρα που το CNN παρουσίαζε το Ζαγόρι ως έναν από τους κορυφαίος προορισμούς στην Ευρώπη, στα ελληνικά ΜΜΕ βλέπαμε τις εικόνες ντροπής από τη Δρακόλιμνη. Βιώνουμε μία σύγκρουση πολιτισμών, γιατί δυστυχώς οι τοπικοί μας άρχοντες πάσχουν από όραμα στρατηγικής και ανάπτυξης», σημείωσε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει: «Εδώ δε μιλάμε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που ο κ. περιφερειάρχης αρέσκεται να το αναφέρει συνέχεια, αλλά για αναρχία που δημιούργησε ο ίδιος, δίνοντας άδειες βόσκησης σε 5 -10 κτηνοτρόφους σε βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών, όπως αφήνει να εννοηθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της “Καθημερινής”, καθότι υπήρξε εκμετάλλευση του κενού του νόμου προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων με κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι αδιάφοροι για τη ζημιά που κάνουν τα κοπάδια τους».
Ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστό ότι θα θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, προτείνοντας την απόσυρση των αδειών για «να σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός του τόπου μας», διαφωνώντας με ημίμετρα που ακούστηκαν και κάνουν λόγο για εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων γύρω από τη Δρακόλιμνη.
«Δε θα βάλουμε κιγκλιδώματα να κλείσουμε τη Δρακόλιμνη, επειδή κάποιοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Η Δρακόλιμνη και τα Ζαγοροχώρια δεν ανήκουν σε κανένα Καχριμάνη και σε κανένα Σουκουβέλο. Δεν τους επιτρέπω να μας ξεφτιλίζουν πανελληνίως για 10-12 νοματαίους», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

«Ως περιφέρεια θα αντιδράσουμε»

Ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος χαρακτήρισε εκτός λογικής τη βόσκηση στη Δρακόλιμνη και πρόσθεσε πως υπάρχουν κανόνες. Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και ως περιφέρεια θα αντιδράσουμε. Εμείς προτάσσουμε τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος», σημείωσε σε δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα

Εδραίωση του εχθρικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου