ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντιδράσεις στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής στα Γιάννενα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πρέβεζα η πρωτοβουλία της γενικής συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής να ζητήσουν τη μεταφορά της έδρας του από την Πρέβεζα στην πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία και γνώμονα τη βελτίωση της ελκυστικότητας του Τμήματος στις προτιμήσεις των υποψηφίων, καθώς τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά εισάγονται μόλις 78 άτομα σε 265 διαθέσιμες θέσεις. Πάντως, η πρόταση δε μιλά για λουκέτο του Τμήματος, καθώς θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Πρέβεζα οι φοιτητές παλαιότερων ετών και μόνο το α’ εξάμηνο θα λειτουργήσει στα Γιάννενα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η άποψη των πρυτανικών αρχών, που θα κληθούν να εισάγουν το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης στη Σύγκλητο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σε ανύποπτο χρόνο, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνη έχει διατυπώσει την άποψη ότι το καλύτερο για το πανεπιστήμιο είναι να έχει συγκεντρωμένα τα τμήματά του σε ένα campus, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως αυτή θα είναι και η εισήγησή του, με δεδομένες τις αντιδράσεις που ήδη καταγράφονται.
«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε την ενέργεια των καθηγητών ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, προσθέτοντας ότι εμφανίζει στοιχεία προμελετημένης απόφασης, ενώ ερώτηση στη Βουλή πρόκειται να καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας. Αντιδράσεις υπάρχουν και από αυτοδιοικητικές παρατάξεις, αλλά και από καθηγητές του Τμήματος που μειοψήφησαν.

Σχετικά άρθρα

Βλέπει περιθώρια επανεξέτασης της απόφασης για το Τμήμα Λογιστικής

Στην Περιφέρεια χρεώνουν την ευθύνη οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Το μετέφεραν για να προλάβουν το «λουκέτο»