ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην Περιφέρεια χρεώνουν την ευθύνη οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Τον δρόμο της παραίτησης υποδεικνύουν, εμμέσως πλην σαφώς, οι «Ορίζοντες Ηπείρου στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και στους συμβούλους της περιφερειακής αρχής που εκλέγονται στην Πρέβεζα, μετά την απόφαση για μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρέβεζα στα Γιάννενα.

«Θα περίμενε κανείς, ότι, είτε από αίσθημα ευθύνης είτε από ενσυναίσθηση, ο αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους, χρεώνοντας ακέραια την ευθύνη στην περιφερειακή αρχή.
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» συνδέουν το όλο ζήτημα με ελλείμματα χρηματοδότησης, ενώ υποστηρίζουν πως αν ήθελε, η Περιφέρεια Ηπείρου θα μπορούσε να εμποδίσει την εξέλιξη αυτή, με δεδομένο πως υπάρχει σχέση εξάρτησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς το 60% του ερευνητικού έργου είναι συγχρηματοδοτούμενο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, το 80% του εργαστηριακού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου διενεργείται με πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου και το 100% των επισκευών ανακαινίσεων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου χρηματοδοτούνται είτε απευθείας από τον προϋπολογισμό είτε από το ΠΕΠ Ηπείρου.
«Οι “Ορίζοντες Ηπείρου”, τον Σεπτέμβριο του 2021, παρουσίασαν τη διάσταση του προβλήματος και πρότειναν να ζητηθεί έκτακτη παρουσία του περιφερειάρχη στη Σύγκλητο για να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα. Ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκαν να στηρίξουν τα αιτήματα και να παραστούν εν όψει της Συγκλήτου. Η υπουργός Παιδείας ουδέποτε δέχτηκε ενόχληση από την περιφερειακή αρχή για το συγκεκριμένο ζήτημα», τονίζει.

Σχετικά άρθρα

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κούνησε μαντήλι και ο Δημήτρης Παππάς

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος