ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στάση εργασίας για τα ΜΑΠ στην Κόνιτσα

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων στον δήμο Κόνιτσας, οι οποίοι κατά τα τελευταία τρία έτη εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες χωρίς τα στοιχειώδη Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται, ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, από τις 7 έως τις 10 το πρωί.

Ο Σύλλογος απαιτεί να αποδοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που επιβάλλεται να φέρουν οι εργαζόμενοι για να προστατεύεται η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα και να ξεκινήσει ξανά η παροχή του ενός λίτρου γάλακτος που έχει διακοπεί από το Φεβρουάριο, να αποτιμηθούν σε χρήμα τα ΜΑΠ και το γάλα που δεν αποδόθηκαν κατά τα έτη 2019 και 2020 και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις για εκτός έδρας εργασία και για υπερωριακή απασχόληση.

«Οι μισθοί μας, οι δαπάνες για παροχές που αφορούν την υγεία μας, δεν είναι προαιρετικά έξοδα του εργοδότη. Είναι υποχρέωσή του, που αφορά τις ζωές μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από παροχές που κατακτήθηκαν με αίμα. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε ζητήματα που στοιχίζουν δεκάδες ζωές δημοτικών υπαλλήλων κάθε χρόνο», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, σε ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Τίνα Ζέκα και ο γραμματέας Γιάννης Σίμος.

Σχετικά άρθρα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ

«Πρεμούρα ιδιωτικοποίησης» με καταγγελίες για στημένο διαγωνισμό