Επικαιρότητα

Καχριμάνης για Ριζόπουλο: «Κάποιοι νομίζουν ότι θα πολιτευτούν, όπως πέρασαν τον βίο τους μέχρι σήμερα»

Για τα καλά έχει μπει η περιφέρεια στην προεκλογική περίοδο, με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να απαντά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου σε ανοιχτές και «πλάγιες» επιθέσεις, που υποστήριξε ότι δέχεται.

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για τον πλειστηριασμό της Spider αλλά και δημοσιεύματα που αφορούν την Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, για επικείμενο έλεγχο στην περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ άλλων δημόσιων φορέων, από τις Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας κι Ελέγχου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σε ό,τι αφορά τη μη συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου στον πλειστηριασμό για την Spider, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης αλλά και στην προσφυγή που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που -σύμφωνα με τον ίδιο- ήταν τελικά πλαστή. Εκτός από το όνομα της προσφεύγουσας που δεν ταυτοποιήθηκε με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε έγγραφη απάντηση του Κτηματολογίου, που αποδεικνύει ότι ο κωδικός (ΚΑΕΚ) του ακινήτου, που υποτίθεται πως υπήρχε στην διάθεση της περιφέρειας για τη στέγαση του Εκθεσιακού Κέντρου, προκειμένου να πληγεί το τεκμήριο της μοναδικότητας του ακινήτου στα Καρδαμίτσια, δεν υπήρχε. «Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με την ευθύνη του καθενός μας. Κάποιοι νομίζουν ότι θα πολιτευτούν, όπως πέρασαν τον βίο τους μέχρι σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, και σε σχέση με την οικονομική έρευνα στην περιφέρεια, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε κατεπείγον αίτημα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και συγκεκριμένα από το τμήμα Προστασία Δημοσίων Οικονομικών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να δώσει στοιχεία για οικονομικές συναλλαγές της περιφέρειας με συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα και χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων, για τις χρονιές 2011 και 2013. Ωστόσο, όταν οι υπηρεσίες αναζήτησαν σχετικά παραστατικά και εντάλματα, δε βρήκαν τίποτα, που να συνδέει την περιφέρεια με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

«Σκεφτόμουν τι έγινε αυτές τις χρονιές και αντιλήφθηκα ότι ήταν οι χρονιές που έκανα τους γάμους των παιδιών μου. Είναι ντροπή κάποιοι, με τα δικά τους κριτήρια, να κρίνουν τον Καχριμάνη και να τον εμπλέκουν σε τέτοια πράγματα. Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει ο Καχριμάνης για το σπίτι του. Είναι ντροπή. Δε λέω τίποτα άλλο. Ανοιχτά όλα για τέτοιες καταγγελίες, όποιος θέλει τον προκαλώ. Αυτά τα ήθη τα είχαν άλλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου κάποιοι έπαιξαν, γι’ αυτό έφτασε η χώρα μέχρι εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καχριμάνης διευκρίνισε, απαντώντας στον Μάκη Χατζηεφραιμίδη, ότι σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ως υπεύθυνους τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, «φωτογραφίζοντας» πιθανότατα τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σπύρο Ριζόπουλο, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Κεντρική ομιλία Σπ. Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα