ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το αποτύπωμα θα φανεί στο χειροκρότημα…

Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, όπως και όλοι οι Φορείς των Προστατευόμενων Περιοχών, που πλέον αποτελούν τμήματα της κεντρικής διοίκησης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, χωρίς να λείπει η αγωνία και ο προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Φορέων βρίσκονται ακόμη στο ξεκίνημα και το αποτύπωμά τους θα φανεί «στο χειροκρότημα», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου Γιώργος Μαλλίνης, στο περιθώριο ημερίδας για την παρουσίαση των δράσεων προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο.

«Είμαστε σε μεταβατική φάση και αυτό δημιουργεί αγωνία για το πώς θα προχωρήσει. Σίγουρα είναι πολλές προκλήσεις, αλλά και ένα σύστημα που λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες, με καθυστερήσεις και δυσκολίες. Όμως δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο Φορέας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου παρουσιάζει πολύ υψηλή απορρόφηση κονδυλίων και πλούσια δράση σε επίπεδο ενημέρωσης και προστασία της βιοποικιλότητας.

«Πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος που υπήρξα πρόεδρος, με αυτούς τους συνεργάτες. Είναι μια παρακαταθήκη για το νέο σχήμα», σημείωσε ο κ. Μαλλίνης, αναφερόμενος και στη δράση ύψους 1 εκ. ευρώ που υλοποιεί στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη, ΕΣΠΑ 2014 – 2020».

Η ημερίδα, στην οποία παραβρέθηκε και χαιρέτησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, είχε στόχο την προβολή των δράσεων που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και αφορούν θέματα παρακολούθησης ειδών, διαχείρισης, καινοτόμα μέτρα προστασίας της άγριας πανίδας και ελάττωσης των συγκρούσεων ανθρώπου – ειδών άγριας πανίδας, δικτύωσης και προβολής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Συνοχής και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

Προκαταβολικές αντιδράσεις για το ενδεχόμενο εισιτηρίου

Αποστόλης Τζελέτας

Δράσεις προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Σημαντικό το έργο των Κέντρων Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου