ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έκκληση στους δημάρχους για συνδρομή στους «καταδρομικούς» εμβολιασμούς

Τη συμβολή όλων των δήμων και των τοπικών φορέων για την περαιτέρω ενίσχυση των εμβολιασμών, ώστε να μην υπάρχει καμία «δικαιολογία» για τον μη εμβολιασμό όλων των πολιτών, ζητά η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Σε αυτό εξάλλου στοχεύουν και οι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί, οι οποίοι εξυπηρετούν τους πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα ή εκείνους που θέλουν να επιλέξουν το εμβόλιο της Pfizer, έναντι άλλων εμβολίων που παρέχονται στην περιοχή τους.

Η ΥΠΕ είχε αποστείλει στους δήμους έγγραφο με το οποίο ζητούσε να συγκεντρώσουν στοιχεία πολιτών, που για τους παραπάνω λόγους δε δύνανται να εμβολιαστούν. Τα αιτήματα ομαδοποιήθηκαν και κλιμάκια της 6ης ΥΠΕ, με τη βοήθεια του υγειονομικού προσωπικού των κατά τόπους περιφερειακών ιατρείων, προχωρούν στους εμβολιασμούς.

Στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα, οι καταδρομικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν με τον δήμο Δωδώνης, ενώ προετοιμάζεται η αντίστοιχη διαδικασία σε χωριά της Κόνιτσας, μετά από αιτήματα του δήμου.

«Αυτόν τον ιό θα τον νικήσουμε όχι μόνο με τα μέτρα ατομικής προστασίας, που πρέπει να συνεχίζουμε να τα τηρούμε, αλλά πλέον έχουμε και τα εμβόλια -και μάλιστα όλη την γκάμα των εμβολίων που κυκλοφορούν στην ΕΕ- και δεν υπάρχει λόγος επιστημονικά να πούμε ότι δε θέλουμε», σημείωσε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος και κάλεσε όλους τους δήμους, ακόμη και αν δεν είχαν αποστείλει εμπρόθεσμα τις λίστες, να το κάνουν τώρα.

«Εύχομαι και πιστεύω όλοι οι δήμαρχοι να αξιοποιήσουν αυτή την δυνατότητα. Ας βγει μια φορά μπροστά και η Ήπειρος, ας διασφαλίσουμε ότι θα κρατήσουμε την περιοχή καθαρή. Στην πόλη φαντάζομαι δεν υπάρχει θέμα προσβασιμότητας, αλλά ακόμη κι εκεί, αν χρειαστεί, είμαστε διαθέσιμοι», ανέφερε ο κ. Νικόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Κινητές Μονάδες Υγείας σύντομα και στην Ήπειρο

Σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης

Γεωργία Χαλάτση

Υποσχέσεις για ενίσχυση με προσωπικό από Σεπτέμβριο