ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τετραήμερη αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ

«Ρολά» για τέσσερις ημέρες θα κατεβάσουν οι δύο επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, στις οποίες καταγράφονται συρροές κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σε μια προσπάθεια να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Πρόκειται για τις εταιρείες «Θ. Νιτσιάκος Α.Β.Ε.Ε. – Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις» και «Δαβούτης Μαυριδόπουλος Α.Ε. – Επεξεργασία Κρέατος», στις οποίες, με αποφάσεις που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υποδομών, εγκαταστάσεων και κάθε είδους χώρων, κύριων και βοηθητικών, από σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα έως και την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι ιχνηλατήσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Με τη λήξη της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων θα γίνει επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Κανένα κρούσμα στην «Πίνδο»

Σε ανακοίνωση διάψευσης εντοπισμού κρουσμάτων σε εργαζόμενούς της προχώρησε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», καθώς οι πληροφορίες για κρούσματα σε πτηνοτροφική επιχείρηση ερμηνεύτηκαν από ορισμένους ότι αφορούν την «Πίνδο».
«Η “Πίνδος” δηλώνει κατηγορηματικά ότι δε βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή και πως το τελευταίο δεκάμηνο δεν έχει βρεθεί κανένα κρούσμα covid στους εργαζομένους της», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μέτρα ζητά το Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών

Με τη φύση της δουλειάς συνδέει τα κρούσματα στις δύο επιχειρήσεις το Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών Νομού Ιωαννίνων, καλώντας την εργοδοσία και το κράτος να λάβουν μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων.
Το Συνδικάτο ζητά να σταματήσουν εδώ και τώρα τα 10ωρα–12ωρα, να μη χαθεί κανένα ρεπό λόγω απουσίας και καμία μέρα κανονικής άδειας από όσους ήταν ή είναι σε καραντίνα, να μη λείψει ούτε ένα μεροκάματο από τον μισθό των εργατών, να προσαρμοστούν οι γραμμές παραγωγής, να γίνουν νέες προσλήψεις για να μπορούν να γίνονται περισσότερες αλλαγές στις βάρδιες, να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς, να αυξηθούν τα διαλείμματα και σε χρόνο και σε αριθμό, καθώς και να γίνονται γρήγορα διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στους χώρους δουλειάς.
Επίσης, ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί, επισημαίνοντας, όμως, ότι η αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού δεν εξασφαλίζεται με εκβιασμούς ούτε με δήθεν «ανταλλάγματα».

Σχετικά άρθρα

Επιχείρησε να διαρρήξει ΑΤΜ με βαριοπούλα

Ηπειρωτικός Αγών

Αντίδραση στην υπόδειξη της ΒΙ.ΠΕ. ως χώρο για την εγκατάσταση μονάδων βιορευστών

Ξεκινούν στειρώσεις στα αδέσποτα της ΒΙ.ΠΕ.