ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίδραση στην υπόδειξη της ΒΙ.ΠΕ. ως χώρο για την εγκατάσταση μονάδων βιορευστών

Την έντονη αντίδραση του δήμου Ζίτσας προκαλεί η υπόδειξη του δήμου Δωδώνης για χωροθέτηση μονάδων βιοαρευστών στη Βιομηχανική Περιοχή, όπως αυτή διατυπώθηκε στην παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τη συζήτηση για δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση βιορευστών στην κοινότητα Λύγγου.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζίτσας, που προχώρησε ομόφωνα σε έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο χαρακτηρίζεται «πολιτικό ατόπημα και ασέβεια ως προς τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης» η ενέργεια του δήμου Δωδώνης να υποδεικνύει εναλλακτικές λύσεις σε περιοχές που δεν ανήκουν στα διοικητικά του όρια. «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μιλάει για λογαριασμό μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Με το ίδιο ψήφισμα εκφράζεται, για ακόμη μία φορά, η αντίθεση στην εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων μονάδων και το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας δηλώνει ότι τάσσεται ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων του δήμου που αντιδρούν.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας