ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινούν στειρώσεις στα αδέσποτα της ΒΙ.ΠΕ.

Πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων της Βιομηχανικής Περιοχής ξεκινά ο δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και τη συνδρομή του ιδιώτη κτηνιάτρου Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου της αρμόδιας αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Λευτέρη Αραμπατζή και του κτηνίατρου Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου. Στόχος της δράσης είναι να στειρωθούν πάνω από 50 αδέσποτοι σκύλοι, οι οποίοι κινούνται στους χώρους της ΒΙ.ΠΕ. και η διαχείρισή τους είναι δύσκολη. Την περισυλλογή των αδέσποτων θα αναλάβει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων, οι στειρώσεις θα διενεργούνται αφιλοκερδώς από τον ιδιώτη κτηνίατρο, ενώ τα έξοδα των υλικών θα καλύψει ο δήμος Ζίτσας.
«Προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διαχείριση του δυσεπίλυτου ζητήματος των αδέσποτων στον δήμο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον συνδημότη μας κτηνίατρο για την αφιλοκερδή προσφορά του, καθώς και την αρμόδια αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. για την αγαστή συνεργασία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Πλιάκος μετά το πέρας της συνάντησης.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Διαφωνεί με τη μαζική απομάκρυνση των αδέσποτων η ΖΩ.Ο.Π.Ι

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας