ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αγωνιστικό μέτωπο για την προάσπιση του νερού

Στην οργάνωση ενός αγωνιστικού μετώπου με τη συμμετοχή των πολιτών, των εργαζομένων της αυτοδιοίκησης των περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων, για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού του νερού καλούν οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα και την Ήπειρο και το Μέτωπο Δράσης.

Την Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, διοργανώνουν εκδήλωση για το νερό στην πλατεία της Καλούτσιανης, με ομιλητή τον πρώην πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, υδρογεωλόγο Χάρη Σμυρνιώτη.
Κάλεσμα στην εκδήλωση αλλά πολύ περισσότερο στην προάσπιση του δημόσιου αγαθού του νερού, απεύθυναν ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα Χρήστος Πατσούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο Ζώης Γαλατάς, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μέτωπο Δράσης» Βασίλης Καφαράκης.
Στόχος είναι να αφαιρεθεί η εκμετάλλευση των υδάτινων αποθεμάτων από τους ιδιώτες και να περάσει στην ευθύνη του δημοσίου, να εθνικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης του νερού, αλλά και να σταματήσει να λειτουργεί σαν Α.Ε. εκμετάλλευσης του νερού η ΔΕΥΑΙ, να οργανωθεί σαν δημόσια υπηρεσία εξυπηρέτησης των εργαζομένων και πολιτών και να παρέχει δωρεάν νερό σε άνεργους, χαμηλοαμοιβόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους. Τέλος, ζητούν να διαγραφούν τα χρέη των ανέργων και των εργατικών νοικοκυριών που δεν μπορούν να καλύψουν το δυσβάστακτο κόστος της ύδρευσης.

Σχετικά άρθρα

Το νερό… νεράκι και αυτό το καλοκαίρι

Επιφυλάξεις για το Διαχειριστικό Σχέδιο από ΛΑ.ΣΥ και ΑΡ.Π.Η

Χάσαμε μια Παμβώτιδα νερό σε 20 χρόνια!

Βασίλης Φλούδας