ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύμμαχος και ο καιρός για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών

Επί ποδός βρίσκεται ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ιωαννιτών για την προετοιμασία όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που πρόκειται να επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Για τη λειτουργία των σταθμών με ασφάλεια, πρόκειται να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, με δεδομένο πως τα νήπια δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα, ενώ οι τακτικοί έλεγχοι που διενεργούσε στο προσωπικό ο Οργανισμός, αντικαθίστανται πλέον από τα υποχρεωτικά self tests στα οποία υποχρεούνται οι εργαζόμενοι κάθε εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου εκτίμησε ότι η επαναλειτουργία θα γίνει χωρίς προβλήματα, προσθέτοντας πως αποτελεί σύμμαχο και ο καιρός, με τα μικρά παιδιά να μπορούν να περάσουν περισσότερο χρόνο στους αύλειους χώρους.
Ο κ. Πάνου υπενθύμισε τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στα Καρδαμίτσια, όπου τα παιδιά με αναπηρία φιλοξενούνται με ασφάλεια και με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού απασχολούνται δημιουργικά, ενώ παράλληλα υλοποιείται μια σειρά ακόμη δράσεων για την ατομική και ομαδική εκπαίδευση, με στόχο την αυτοεξυπηρέτησή τους και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την άθληση και ψυχαγωγία, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.
Το ΚΔΑΠ λειτουργεί όλο τον χρόνο, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας παραμένει ανοιχτό τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 12:30-20:30 και 9:00-17:00 όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Η μετακίνηση των παιδιών γίνεται από κατάλληλα διαμορφωμένο λεωφορείο, με στόχο την ασφάλεια και τις ανάγκες τους.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Με σειρά προσέλευσης και φέτος οι εγγραφές με vouchers στους παιδικούς