ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έργα ύδρευσης σε κοινότητες της Δ.Ε. Πασσαρώνος

Την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης συνεχίζει ο δήμος Ζίτσας, σε μια προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και εξοικονόμησης υδάτινων πόρων και χρημάτων.

Μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση των δύο μεγάλων έργων ύδρευσης σε κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μολοσσών, με χρηματοδότηση 3,6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο «Αντικατάσταση– Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Πασσαρώνος», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ. Τη σύμβαση υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
«Παρόλο που ορισμένοι θεωρούσαν πως η Δ.Ε. Πασσαρώνος είχε απαλλαχθεί από την ανάγκη δικτύων ύδρευσης, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έτσι, εμείς φροντίζουμε, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλουμε για τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση βασικών υποδομών, να δρομολογούμε έργα που έχουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας των πολιτών», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο έργο διασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού και ελαχιστοποιεί τις απώλειές του» .
Το έργο υλοποιείται με πιστώσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και από ίδιους πόρους του δήμου. Αφορά την αντικατάσταση τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της κοινότητας Αγίου Ιωάννη, την αντικατάσταση ολόκληρου του εσωτερικού δικτύου, καθώς και την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Λυκοστάνης που υδρεύεται από δεξαμενή στην κοινότητα Πολυλόφου, την κατασκευή νέων τμημάτων εξωτερικών δικτύων με χρήση των υφιστάμενων δεξαμενών και της γεώτρησης στην κοινότητα Αγίου Ιωάννη και την αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της κοινότητας Βουνοπλαγιάς.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Βραβείο στον Δήμο Ζίτσας για μια άρτια πρόταση