ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενώνουν δυνάμεις για το πρόβλημα των αδέσποτων

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» στον δήμο Πωγωνίου, μετά από πρόταση των δήμων Πωγωνίου, Ζαγορίου και Κόνιτσας, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 530.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Πωγωνίου, με τον δήμο Κόνιτσας, ωστόσο, να κάνει γνωστή την έγκριση της πρότασης από το υπουργείο Εσωτερικών.
Η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων προτάθηκε αρχικά στον δήμαρχο Κόνιτσας Νικόλαο Εξάρχου από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτριο Τόντη, με καταγωγή από τη Φούρκα, προκειμένου να υλοποιηθεί σε έκταση του δήμου Κόνιτσας.
Με πρωτοβουλία του κ. Εξάρχου επιδιώχθηκε η υποβολή της πρότασης σε διαδημοτικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου. Μετά από σύσκεψη με τους δημάρχους Πωγωνίου Κώστα Καψάλη και Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο, παρουσία του καθηγητή Δ. Τόντη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φιλοζωϊκών οργανώσεων στο Καλπάκι, συναποφασίστηκε το έργο να γίνει στην περιοχή του δήμου Πωγωνίου, σε έκταση που ανήκει στον δήμο Ζαγορίου.
Ο δήμαρχος Κόνιτσας ευχαριστεί τους δημάρχους των όμορων δήμων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των τριών δήμων που εκπόνησαν τη σχετική μελέτη, όλους όσοι συνεργάστηκαν, πρωτίστως όμως τον καθηγητή Δημήτριο Τόντη για την καθοριστική συμβολή του. «Με καλή συνεργασία και απόλυτη σύμπνοια το έργο θα υλοποιηθεί επιτυχώς», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Διαφωνεί με τη μαζική απομάκρυνση των αδέσποτων η ΖΩ.Ο.Π.Ι

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων