ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πολύ λίγοι οι κόμβοι της Ιόνιας και Εγνατίας στα Γιάννενα

Στη δρομολόγηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβος εισόδου της Εγνατίας Οδού στην πόλη των Ιωαννίνων, επί της Εθνικής Οδού, προχωρά η περιφέρεια Ηπείρου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προμελέτης.

«Αν δει κάποιος πόσοι κόμβοι και ημικόμβοι έγιναν στα Γρεβενά, θα καταλάβει ότι εμείς εδώ ήμασταν πάντα “λιτοί” οι Ηπειρώτες. Ο κεντρικός κόμβος με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας δεν είναι παραδεκτός κόμβος. Εμείς εκπονήσαμε μια προμελέτη και τώρα προχωράμε σε οριστική μελέτη, με δύο κυκλικούς κόμβους και από τις δύο πλευρές, οπότε θα καταργηθούν και οι σηματοδότες. Πρόκειται για παρέμβαση, για την οποία δεν εμπλέκεται η Εγνατία Οδός Α.Ε., γιατί κατασκευάζεται επί της εθνικής οδού», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Η περιφέρεια διαχρονικά διεκδικεί έξοδο από το Μεγάλο Περιστέρι στην Εγνατία, έναν κόμβο μετά την Τύρια για τα χωριά Κουρέντων, που ποτέ δεν ευδοκίμησε, αλλά και έναν για να εξυπηρετεί το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας, κοντά στην Παραμυθιά, για τον οποίο υπάρχει ανταλλαγή εγγράφων.

Προτεραιότητα, ωστόσο, παραμένει και η σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Κακαβιά, θέμα που τόνισε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης κατά τη σύσκεψη.

Εξάλλου, όπως ειπώθηκε, αν είχε ολοκληρωθεί η Ιόνια οδός μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα, το λεκανοπέδιο θα διέθετε και άλλη είσοδο/έξοδο στον κόμβο Κοσμηράς, πλην του μοναδικού και ανεπαρκούς κόμβου στην είσοδο της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία η σήραγγα στο Μαλακάσι

Αποστόλης Τζελέτας

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

Κλείνει για προληπτικό έλεγχο η σήραγγα «Μαλακάσι Α»

Αποστόλης Τζελέτας