ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και δεύτερο αίτημα για ΕΔΕ για τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής

Και δεύτερο έγγραφο με το οποίο ζητείται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με το σκεπτικό της παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω μη τήρησης των κανόνων πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού, έχει στα χέρια του ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Σπύρος Δερδεμέζης, σύμφωνα με πληροφορίες του Η.Α.

Εκτός από τη διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος Θεοδώρα Παπανικολάου, την πρωτοβουλία της οποίας έκανε γνωστή ο Η.Α. με δημοσίευμά του στις 3 Μαρτίου, άλλη μία διευθύντρια τμήματος έχει επιλέξει να απευθυνθεί εγγράφως στον διοικητή του νοσοκομείου, κάνοντας μάλιστα λόγο για έκθεση σε κίνδυνο και της οικογένειάς της από τη συμπεριφορά του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό, έχοντας επιλέξει να μην εμβολιαστεί, αλλά και να μην τηρεί τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας.
Με βάση τις δύο αυτές αναφορές, αλλά και τους κινδύνους που προέκυψαν τόσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου όσο και για την υγεία εργαζόμενων και ασθενών, ο διοικητής φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διενέργεια ΕΔΕ, επιλέγοντας, ωστόσο, να κινήσει τις διαδικασίες σε δεύτερο χρόνο και πιθανώς όταν ο διευθυντής της Χειρουργικής αναρρώσει και επιστρέψει στο νοσοκομείο, για να είναι σε θέση να δώσει και εξηγήσεις.
Το θέμα, πάντως, του ανεμβολίαστου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία συνεχίζει να αποτελεί πεδίο προβληματισμού. Μια λύση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι η διενέργεια επαναλαμβανόμενων ανά 4-5 ημέρες μοριακών τεστ, κάτι βέβαια που φαντάζει δύσκολο σε περιόδους πίεσης, όπως αυτή που διανύουμε, με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας να καλείται να διεκπεραιώσει καθημερινά μεγάλο αριθμό μοριακών ελέγχων.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής