ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νερό με υδροφόρες σε χωριά της Δ.Ε. Τζουμέρκων

Υδροφόρες επιστρατεύονται προκειμένου να υδροδοτηθούν πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες σε χωριά του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στη δημοτική ενότητα Τζουμέρκων, αφού μια μεγάλη κατολίσθηση παρέσυρε το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.

Αποτέλεσμα είναι από την Τρίτη τα χωριά Βαπτιστής, Χουλιαράδες, Πετροβούνι, Κέδρος, Ποτιστικά και Παλαιοχώρι Συρράκου, μαζί με κάποιους οικισμούς, να μην έχουν νερό, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς τα αποθέματά τους στις δεξαμενές πλέον έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με τη βοήθεια της περιφέρειας Ηπείρου, θα επιδιώξει με υδροφόρες να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα, καθώς εκτιμάται πως η αποκατάσταση της ζημιάς θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο ημέρες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Βαΐτση.

Συνεργεία του δήμου με μηχανήματα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ωστόσο, προκειμένου να γίνει παρέμβαση στο δίκτυο, απαιτείται καταρχήν πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού το βουνό έχει παρασυρθεί.

Η προσπάθεια είναι να επισκευαστεί το κατεστραμμένο δίκτυο, μήκους 50 μέτρων περίπου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εργολαβία, ύψους 1 εκ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ΦιλόΔημος, που εκτιμάται ότι θα λύσει οριστικά κάποια από τα προβλήματα υδροδότησης της ορεινής περιοχής.

«Βέβαια ποτέ κανείς δεν ξέρει πως συμπεριφέρεται το βουνό, ειδικά με αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, όμως θα δώσει λύσεις», σημείωσε ο κ. Βαΐτσης.

 

Σχετικά άρθρα

Μείζον ζητούμενο να μην κλείσει ο δρόμος Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας

Με άρωμα παράδοσης οι Απόκριες στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Μια «ομάδα» Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και επαγγελματίες του τουρισμού