ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σεβαστές οι φιλοδοξίες, αλλά να εκφραστούν στην ώρα τους

Έτοιμο για εκλογές, όποτε και αν γίνουν, δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής, αν και θέτει ως πρόταγμα την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της.

Το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αν και έχει αποκλειστεί από κυβερνητικά στελέχη, είναι υπαρκτό, με τον Γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλη Χριστοδουλάκη να σημειώνει από τα Γιάννενα πως η περίοδος που βιώνουμε δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και για ανάδειξη εσωτερικών αντιπαραθέσεων.
«Αποδείξαμε και στην πράξη πως μπορούμε να είμαστε μια χρήσιμη αντιπολίτευση για τη χώρα. Αυτό σημαίνει πως δε δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, ούτε περιμένουμε υπομονετικά να περάσει για να το αξιοποιήσουμε μετά μικροκομματικά. Από την άλλη πλευρά, ούτε καβαλάμε κάποιο κύμα ακραίου λαϊκισμού, επίσης για να μπορέσουμε αύριο να συσπειρώσουμε κομματικά ακροατήρια. Είναι μια επιλογή που λέει πως όπου υπάρχουν κενά, παραλείψεις, προβλήματα, είμαστε πάντα πρώτοι και να τα αναδεικνύουμε αλλά και να συνεισφέρουμε με προτάσεις», σημείωσε.
Την ίδια ώρα το ΚΙΝΑΛ βιώνει μια «εσωστρέφεια», ενόψει και το Συνεδρίου του Κόμματος οπότε θα τεθεί και θέμα ηγεσίας, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να δηλώνονται προθέσεις διεκδίκησης της. Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι οι όποιες διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπει το καταστατικό, στην ώρα τους. «Αυτή τη στιγμή προέχει και εμείς ως αντιπολίτευση να δώσουμε τη μάχη μαζί με τους πολίτες», τόνισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την εκπεφρασμένη βούληση του Ανδρέα Λοβέρδου να διεκδικήσει την ηγεσία, σημείωσε πως οι προθέσεις και φιλοδοξίες ικανών και έμπειρων στελεχών είναι σεβαστές. «Όμως όλες αυτές οι φιλοδοξίες πρέπει να εκφραστούν στην ώρα τους», τόνισε.
Ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως η Φώφη Γεννηματά έχει κριθεί δύο φορές σε εθνικές εκλογές και κατάφερε να σταθεροποιήσει το κόμμα. «Επειδή η πολιτική δουλειά που γίνεται είναι πολύ σοβαρή, με τις επιπλέον δυσκολίες της πανδημίας, αλλά και της στοχευμένης κυβερνητικής προπαγάνδας, το ΚΙΝΑΛ μπορεί να δει με αισιοδοξία το μέλλον και φυσικά με τη Φώφη Γεννηματά στην ηγεσία του, η οποία όμως όπως και όλοι οι υπόλοιποι θα κριθούν στην ώρα τους, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες», ανέφερε.
Το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην ρητορική της Νέας Δημοκρατίας που προσπαθεί να προσεγγίσει το κέντρο αλλά και στον απαξιωμένο, όπως είπε, ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει αποφασίσει ακόμη πιο χώρο θέλει να εκφράσει. «Αυτή είναι η στόχευσή μας», σημείωσε.
Όσο για την «προοδευτική διακυβέρνηση», ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για δυο λέξεις που εκφράζουν απόλυτα τη στόχευση του κόμματος, «έκλεισε» ωστόσο για μια ακόμη φορά την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής θέλει να έχει τον ρόλο του ρυθμιστή, λέγοντας “όχι” στην λογική των οριζόντιων συνεργασιών.

Σχετικά άρθρα

Το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανεβάζει στροφές με «όχημα» την αυτοοργάνωση

Αποστόλης Τζελέτας