ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Το ενδιαφέρον στις εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή

Νέο όνομα, νέες ηγεσίες στις Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις και Συνέδρους επιλέγει το Κίνημα Αλλαγής μεθαύριο Κυριακή, στήνοντας κάλπες για το εσωκομματικό δημοψήφισμα και την επιλογή των εκπροσώπων τους σε όλη την Ελλάδα.

«Κίνημα Αλλαγής» με το υπάρχον σήμα ή «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» έμβλημα τον γνωστό πράσινο ήλιο είναι οι δύο επιλογές για το όνομα, με το δεύτερο να είναι επικρατέστερο, όπως όλα δείχνουν.
Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων θα υπάρχουν έντεκα συνολικά εκλογικά τμήματα. Στα Γιάννενα η ψηφοφορία θα γίνεται στη Ριζάρειο Πολιτεία και στα Λιθαρίτσια (δύο εκλογικά τμήματα), ενώ κάλπες θα στηθούν ακόμη στην Πεδινή (πρώην Δημαρχείο), στο Κρυφοβό (Πνευματικό Κέντρο), στην Ελεούσα (παλιό Δημαρχείο), στην Κόνιτσα (Δημαρχείο), στο Μέτσοβο (Δημαρχείο), στο Καλπάκι (παλιό Δημαρχείο), στα Πράμαντα (Δημαρχείο) και στο Καλέντζι (πρώην Δημαρχείο).
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, με 20 συνολικά υποψηφιότητες να έχουν κατατεθεί. Υποψήφιοι (κατ’ αλφαβητική σειρά) είναι οι Δημήτρης Αιτάς, Ευάγγελος Αρλέτος, Μάριος Βαβάτσικος, Βασίλης Γαρδίκος, Χρήστος Γιώτης, Αναστάσιος Γκάρτζιος, Βιργινία Γκέκα, Δημήτριος Γκίζας, Αικατερίνη Δεληκούρα, Νικόλαος Καλτσούνης, Αριστείδης Κασσής, Κωνσταντίνος Κυρίτσης, Χρήστος Κολιοπάνος, Ελένη Λάκκα, Κωνσταντίνος Λεοντίου, Παύλος Μαζανίτης, Ιωάννης Νάστος, Βασίλης Τσιάλιος, Ελένη Τζίμα και Ζωή Χήτου. Θα εκλεγούν οι 13, εκ των οποίων οι εννέα θα είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες.
Μικρότερο είναι το ενδιαφέρον για τις θέσεις των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο.
Κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. «Την Κυριακή 8 Μαΐου σας προσκαλούμε να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης μέσω της εκλογής της νομαρχιακής οργάνωσης, των τοπικών οργανώσεων, και της επιλογής του ονόματός της», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τεχνητά διλήμματα και εγκλωβισμούς προχωρά το ΚΙΝ.ΑΛ.

Κίνημα Αλλαγής – Εκδήλωση αυτοοργάνωσης με ομιλητή τον Ν. Χριστοδουλάκη

Κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ. το Σάββατο στα Γιάννενα

Ηπειρωτικός Αγών